O Γλαύκος δεν είχε εκκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αφού μετρούσε 3 ήττες στα 3 πρώτα παιχνίδια του, αλλά το απόγευμα της περασμένης πλέον Κυριακής (21/11) κατάφερε να σπάσει το ρόδι επικρατώντας άνετα με 83-62 του τελευταίου και ακόμα δίχως ροζ φύλλο αγώνα Δίων Κυπαρισσίας.

Εκτός όμως, του πενιχρού ανταγωνισμού τι άλλο άλλαξε προκειμένου να φτάσουν οι Αχαιοί στην πρώτη τους επιτυχία;

Επίθεση

Μέχρι στιγμής, στα τρία παιχνίδια που είχε προλάβει να δώσει, η ομάδα της Πάτρας είχε σκοράρει μονάχα 193 πόντους (209 αν προσμετρηθεί και η παράταση με την Καλαμάτα) συνολικά ή 64 ανά βραδιά, σε μια φτωχή επίδοση που χάριζε μόλις 1.6 πόντους ανά λεπτό.
Ωστόσο, κόντρα στον Δίωνα, πέτυχε 19 πόντους παραπάνω από το σύνηθες (83) και εκτίναξε τον δείκτη σκοραρίσματος στους 2.1 πόντους ανά λεπτό (+0.5)!

Ταυτόχρονα, αντίκρισε για πρώτη φορά φέτος 5 τουλάχιστον παίκτες του να κινούνται σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων, ενώ μέχρι πρότινος αυτό είχε γίνει μόλις 10 φορές ΣΥΝΟΛΙΚΑ στα προηγούμενα παιχνίδια (3 ανά βραδιά), κάτι που έφραζε κατά πολλοίς την επιθετική υπεροπλία του οργανισμού, ειδικά από τη στιγμή που πέραν του Διαμαντόπουλου (56 πόντους συνολικά/ 19 μέσο όρο) κανείς άλλος δεν είχε κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του σε κάθε ένα εξ αυτών.

Αυτό το γρανάζι με τους 5 διψήφιους σκόρερ (Διαμαντόπουλος, Ροκανάς, Λαμπρόπουλος, Παλλαδινός, Χουλιάρας), που μέτρησαν αθροιστικά 76 πόντους έλυσε το πρόβλημα του coach Γκοργκολή αναφορικά με το σκοράρισμα, με την προσέγγιση να στρέφεται περισσότερο στην ρακέτα παρά την περίμετρο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως η δυναμική και η ενέργεια του Γλαύκου στο ζωγραφιστό του χάρισε πάνω από 80 πόντους σε μια βραδιά που μέτρησε season low σε εύστοχα τρίποντα (5/ 9 μέσο όρο)!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως κόντρα στην αρμάδα της Κυπαρισσίας, οι Αχαιοί είχαν την καλύτερη αναλογία τους φέτος σε πόντους πρώτου και δεύτερου ημιχρόνου, αφού σκόραραν 50 και 32 αντίστοιχα -ξεπερνώντας κατά 15 και 0.5 πόντους τις επιδόσεις τους στα τρία προηγούμενα ματς, με την αντίστοιχη στο δεύτερο μέρος να ήταν πιθανότατα καλύτερη αν δεν ήταν τόσο λαμπερή εκείνου του πρώτου (50-33 σκορ στο πρώτο 20λεπτο).

 

 

Άμυνα

Μπορεί ο ρυθμός του επιθετικά να ήταν ιδιαίτερα φρενήρης, αλλά η αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν συνεχίστηκε για άλλη μια φορά για τον Γλαύκο, που δέχθηκε μόλις 62 πόντους (1.6 πόντοι ανά λεπτό) κόντρα στο Δίωνα.

Έτσι, συνέχισε το κρεσέντο των 65- παθητικών πόντων στις τρεις τελευταίες κανονικές διάρκειες των αγώνων του (60, 60, 62/ 61 μέσος όρος σε αυτά τα ματς), ενώ εκτίναξε και τον εν γένει αριθμό του στους μόλις 64.5 ανά βραδιά.
Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχε μόλις 32 πόντους ο ίδιος, δεν επέτρεψε στον «εχθρό» να σκοράρει πάνω από 30, κάτι που έστω και οριακά όχι μόνο μεγάλωσε την απόστασή του αλλά του χάρισε και ένα άνετο ροζ φύλλο αγώνα.