Η πρώτη ημέρα του 3ου «Αχιλλέας Μέντζος», φιλικού τουρνουά που διοργανώνει ο ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» στη μνήμη της σπουδαίας φιγούρας του, ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία, με τους διοργανωτές και τον Ηλυσιακό να παίρνουν το εισιτήριο για το μεγάλο σημερινό τελικό (3/10- 19:00).

Σε αυτό το πλαίσιο δε θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι δηλώσεις της γενικής αρχή της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με τους Πρόεδρο Μιχάλη Σακελλαρίδη και τον ΓΓ Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο να μιλούν τόσο για τα δρώμενα όσο και για τον ίδιο τον Αχιλλέα Μέντζο.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

 

Σακελλαρίδης:

 

«Με τον Αχιλλέα είχαμε την τύχη να είμαστε μαζί από μικρά παιδιά, μέναμε στην ίδια γειτονιά και ήταν ο λόγος που όλοι ήρθαμε στον Μίλωνα.

Ήταν ένας παίκτης σπάνιος, ήταν η σημαία του Μίλωνα, ήταν το καμάρι μας.
Ήταν σπάνιος άνθρωπος, πάντα με το χαμόγελο, πάντα με την καλή κουβέντα.
Ένας άρχοντας που δε θα ξεχάσουμε ποτέ»

Για το τουρνουά: «Ήταν μεγάλη μας χαρά που είδαμε τον κόσμο που ήρθε και θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τις ομάδες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τον Αχιλλέα -και ειδικά τον Πανιώνιο, με τον οποίο είμαστε μια οικογένεια, μια γειτονιά, αγαπήσαμε ο ένας τον άλλο».

Για τις βλέψεις: «Όσοι ζουν τον Μίλωνα βλέπουν πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση, έχουμε βελτιώσει τον σύλλογο, θέλω να ευχαριστήσω όλους γι’ αυτό.
Σε όλους τους τομείς ο σύλλογος πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

Έχουμε κάνει καλή προσπάθεια, αν δεν έχουμε προβλήματα με πανδημία και υγεία, πιστεύω θα ανέβουμε στη Β’».

Ασημακόπουλος:

Για το τουρνουά: «Στον Μίλωνα στόχος μας είναι να τιμούμε την ιστορία μας.
Ο Αχιλλέας ήταν ένας συμβολικός αθλητής και δε θα μπορούσαμε παρά να έχουμε το 3ο τουρνουά προς τιμή του.

Είναι πολύ δυνατό τουρνουά και πάνω απ’ όλα χαιρόμαστε που βλέπουμε πάλι κόσμο και ευχή όλων είναι να δυναμώσει το ελληνικό μπάσκετ.
Σήμερα είναι ένα παράδειγμα του πως μπορούν οι σύλλογοι με συνεργασία σε πνεύμα φιλίας να προωθήσουν το άθλημα».

Για τη νέα χρονιά: «Συνολική προσπάθεια, ο Μίλωνας είναι οικογένεια.
Χαρά και τιμή για προπονητή και παίκτες, ελπίζουμε για τα καλύτερα.

Πέραν του Μίλωνα και ο Πανιώνιος κάνει μια σημαντική προσπάθεια αξιοποιώντας τα νέα παιδιά με ένα όραμα για να επιστρέψει εκεί που του αξίζει».