Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα (11/1) από το θάνατο του Αχιλλέα Μέντζου, μιας εμβληματικής προσωπικότητας στην ιστορία του Μίλωνα, το σύλλογο με τον οποίον συνέδεσε όχι μόνο την αθλητική και προπονητική καριέρα του, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ο αείμνηστος αθλητής και προπονητής έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιανουαρίου 2018 σε ηλικία 66 ετών, έχοντας αγωνιστεί σε 15 από τα 16 χρόνια του στο σύλλογο της Νέας Σμύρνης, πριν μετακομίσει την τελευταία χρονιά (1985-86) στο γειτονικό Πανιώνιο.

Τέκνο της Νέας Σμύρνης, ξεμάκρυνε από αυτήν μονάχα για να κοουτσάρει. Συγκεκριμένα, υπήρξε προπονητής του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, του Εθνικού, του Πρωτέα, του Περιστερίου και φυσικά του Μίλωνα.

Ο Μέντζος κάθισε στον πάγκο των “πράσινων” σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της προπονητικής καριέρας του και παρότι δεν ανήκε στην ομάδα τις χρονιές που ανέβηκε στην Α1 (1993 και 2000), δεν “έλειψε” ποτέ από το κλειστό “Κροίσος Πέρσης”.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Μίλωνας τίμησε τη μνήμη του για 3η συνεχόμενη χρονιά, στο τουρνουά που διοργάνωσε πριν αρχίσει την πορεία του στη Γ’ Εθνική. Μία πορεία που ο Μέντζος θα “βλέπει” από ψηλά και θα χαμογελάει…