Το ΝΕΟΛ φέτος διανύει την πρώτη του σεζόν στην Γ’ Εθνική και μέχρι στιγμής δείχνει αρκετά καλά δείγματα, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην παραμονή του στην κατηγορία. Πράγμα δύσκολο για πολλές ομάδες, όμως εκείνη του Ληξουρίου βρήκε τον τρόπο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει και ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας, Αλέξανδρος Σαρίκας, ο οποίος μίλησε στο basketblog.gr για την φετινή χρονιά.

  • Νίκη-μισή κατηγορία απέναντι στην Καλαμάτα την προηγούμενη αγωνιστική. Τι ήταν αυτό που σας βοήθησε να πάρετε μία τόσο σημαντική νίκη στη μάχη για παραμονή στην Γ’ Εθνική;

«Βγήκε η ομαδική δουλειά που κάναμε όλη την σεζόν, καθώς επίσης και το ένστικτο τς επιβίωσης. Ήταν ματς Do or Die για εμάς!».

  • Πως κρίνεις την φετινή σεζόν για το ΝΕΟΛ, με δεδομένο πως πρόκειται για την πρώτη σεζόν της ομάδας στην κατηγορία;

«Μέχρι στιγμής κρίνεται ικανοποιητική και εάν επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής, που ήταν ο κύριος και μοναδικός στόχος της ομάδας από την αρχή της χρόνιας θεωρώ ότι θα είναι επιτυχημένη, λόγω του ότι είναι η ομάδα πρωτοεμφανιζόμενη σε εθνική κατηγορία αλλά και λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα στην χρόνια (φυγή παικτών, τραυματισμοί)».

  • Ο Μάρκος Τζουγανάτος κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Πως θα χαρακτήριζες την συνεργασία σας;

«Ο κόουτς υπερέβη εαυτό τα τελευταία χρόνια έχοντας κάνει καταπληκτική δουλειά με την ομάδα. Ειδικά την εφετινή χρονιά, μιλάμε πολύ με τον βοηθό του, Ανδρέα Χάιδα και μας έχουν έτοιμους για κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε».

  • Έχεις κάνει μία πολύ καλή χρονιά φέτος και είσαι από τους παίκτες που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα το ΝΕΟΛ, πως κρίνεις εσύ την απόδοσή σου;

«Η απόδοση μου θα κριθεί στο τέλος της χρόνιας όπου θα κάνουμε το ταμείο της σεζόν».

  • Έχοντας δει τα πράγματα και στο εξωτερικό την περσινή σεζόν, τι είναι αυτό που διαφέρει σε σχέση με την Ελλάδα;

«Ξεκάθαρα η οργάνωση του πρωταθλήματος και το πως βλέπουν το άθλημα και γενικά τους αθλητές. Ευτυχώς το ΝΕΟΛ είναι κοντά στους παίκτες, μας παρέχει σχεδόν τα πάντα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος για την φετινή συνεργασία μας!».

  • Κλείνοντας, ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ κλυδωνίζεται τους τελευταίους μήνες. Πιστεύεις ότι η ομοσπονδία φέρει ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν;

«Δεν μπορώ να γνωρίζω γι’ αυτά εγώ, απλά θεωρώ πως με μια συνεργασία ομοσπονδίας και ομάδων τα εθνικά πρωταθλήματα θα ήταν αρκετά πιο ανταγωνιστικά».