Σαράντα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο ΓΑΣ Κομοτηνής και γι΄αυτό το λόγο η ομάδα έφτιαξε ένα επετειακό βιντεάκι, εμπνευστής του οποίου ήταν ο προπονητής Νεοκλής Λεμονίδης.

Μέσα σε πέντε περίπου λεπτά, αποτυπώνεται ολόκληρη η ιστορία του συλλόγου, με μία μπάλα μπάσκετ να περνά από τα χέρια παλιών και νέων παικτών, οι οποίοι είχαν συμβάλει με την προσπάθειά τους στην ανάδειξη του σωματείου. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, οι συντελεστές ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα. Η περιήγηση ξεκινά από το λιμάνι της Μαρώνειας, με τον εμβληματικό προπονητή της ομάδας Κούλη Ταξιλδάρη να “ψαρεύει” μία μπάλα μπάσκετ και να δίνει ασίστ στον πρώτο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου, Γιώργο Μαρκολέφα. Στο βίντεο εμφανίζονται συνολικά 48 παίκτες, σε 12 διαφορετικές πόλεις, με την πορτοκαλί μπάλα να φτάνει στα χέρια ενός μικρού παιδιού των ακαδημιών, το Στέλιο Ζηκόπουλο, και να σηματοδοτεί το μέλλον.

Ο προπονητής της ομάδας, Νεοκλής Λεμονίδης αναφέρει: “Χρειάστηκαν δέκα μήνες για να ταξιδέψουμε, εγώ και η μπάλα, σε μέρη της χώρας ώστε να γυριστεί αυτό το βίντεο, αλλά άξιζε ο κόπος. Δυστυχώς δεν γινόταν να χωρέσουν όλοι οι αθλητές, καθώς έχουν παίξει στον ιστορικό σύλλογο της πόλης πάρα πολλοί. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους υπόλοιπους. Ευχαριστώ τους παλιούς μου συμπαίκτες, καθώς και τους παλιούς μου παίκτες, που με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Ευχή, να ξαναζήσει ο σύλλογος πάλι μεγάλες στιγμές και να βρεθεί ένας ακόμα να συνεχίσει το βίντεο με τα επόμενα σαράντα χρόνια της ομάδας”.

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1976, με χρώματα το μπλε και το κόκκινο και έδρα το Δ.Α.Κ. Κομοτηνής. Πρώτη φορά αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική το 1979, ενώ το 1984 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. Το 1986 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ομάδα, καθώς ανέβηκε στην Α2, όπου κι έμεινε για 10 συνεχή χρόνια. Το 2000 βρέθηκε στη Γ’ Εθνική, όπου και περιπλανήθηκε για 5 χρόνια, με καλύτερη θέση τη δεύτερη το 2005 (19 νίκες και 7 ήττες), με αποτέλεσμα να προβιβαστεί ξανά στη Β’. Το “ταξίδι”, όμως, εκεί έκρυβε αναταράξεις, καθώς η ομάδα δεν σημείωσε πρόοδο τα 5 χρόνια που έμεινε στη Β’ (καλύτερη θέση η 7η την περίοδο 2008-09), με συνέπεια τον υποβιβασμό της το 2010 ξανά στη Γ’. Το 2014 τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Βόρειο Όμιλο, κι έπειτα από ανακατατάξεις, ανέβηκε ξανά στη Β’, για να βρεθεί στην τελευταία θέση και να πέσει πάλι. Φέτος, “κλείδωσε” την έκτη θέση Γ’ Εθνική στο Βόρειο Όμιλο κι είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση συγχώνευσης των δύο ομάδων της Κομοτηνής, ΓΑΣ και ΑΕ, με την απόπειρα συνεργασίας να πέφτει τελικά στο κενό. Από τον Ιούνιο του 2013 την τεχνική ηγεσία του συλλόγου έχει αναλάβει ο Νεοκλής Λεμονίδης.

Δείτε το βίντεο: