Ο Κύδων Χανίων πέτυχε με 67-65 την τρίτη φετινή του νίκη απέναντι στον Ηρόδοτο και πλέον βρίσκεται στη 10η θέση, το «μεταίχμιο» υποβιβασμού και παραμονής. Ο προπονητής των Κρητικών, Κώστας Σδράκας, συνεχάρη τους παίκτες του για την αμυντική τους απόδοση στο τοπικό ντέρμπι, ενώ δήλωσε πως θεωρεί ως θετικό σενάριο να επιτευχθεί μία νίκη στα επόμενα δύο ματς της ομάδας του, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Φάγαμε κάποια σουτ που δεν τα περιμέναμε να τα φάμε. Το «νο.5» του Ηλυσιακού είχε απίστευτα ποσοστά. Φάγαμε τρίποντο από τον ψηλό. Το βασικό ήταν να τους κρατήσουμε στους 60-65 πόντους και το καταφέραμε και φάγαμε τρία τρίποντα στο τέλος. Ήμασταν σφιγμένοι, αγχωμένοι. Κάθε νίκη πάντως μετράει πάρα πολύ και ας έρχεται με έναν πόντο.
 
Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και την αυτοσυγκέντρωση που έδειξαν στα τελευταία λεπτά. Ο Ηλυσιακός θα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος γιατί έχει νέα παιδιά και δουλεύουν πολύ. Ελπίζω το ίδιο και για εμάς».
 
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Κάθε νίκη τη βάζουμε στο σακούλι και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Θέλουμε να φτάσουμε των αριθμό νικών που μας αρκούν για την παραμονή στην κατηγορία. Παίζουμε τώρα με τον Πρωτέα Βούλας. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο ματς. Μέχρι τα Χριστούγεννα θέλουμε άλλη μια νίκη, είτε με τον Πρωτέα, είτε εδώ με τον Έσπερο. Έτσι θα έχουμε πιθανότητες για τη συνέχεια».
 
 
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσαρούχας είπε: Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν πιστέψαμε ότι θα χάσουμε το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Σήμερα είχαμε ψυχή, εν αντιθέσει με άλλα παιχνίδια. Ήμασταν συγκεντρωμένοι για περισσότερα λεπτά από τα προηγούμενα παιχνίδια. Απλά στην επίθεση ήμασταν άστοχοι. Δεν υπήρχε κάτι άλλο. Θεωρώ ότι αν είχαμε βάλει 4-5 εύκολα σουτ η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη και δε θα φτάναμε στο σημείο να διεκδικούμε την νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κρατάμε την νίκη και συνεχίζουμε.