Ο Βαγγέλης Φρύδας αποτελεί έναν άνθρωπο που έχει “φάει με το κουτάλι” τα γήπεδα του μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον στα 53 του χρόνια επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ως head coach της ομάδας του Βυζαντινού.

Ο ΒΑΟ λοιπόν συμφώνησε με τον Φρύδα και τον ανακοίνωσε ως νέο προπονητή της ομάδας. Στο παρελθόν, ο Βαγγέλης Φρύδας έχει υπάρξει παίκτης του Άρη στα αναπτυξιακά τμήματα, ενώ από νεαρή ηλικία ασχολείται με την προπονητική.

Εργάστηκε σε Άρη, Χ.Α.Ν.Θ., Β.Α.Ο., Κολοσσό Ρόδου, Ηρακλή, Villanova University, ICBS, Α.Σ. Τρικάλων, Αίολο, Δαναούς Τρικάλων, ενώ έχει υπάρξει στην καριέρα του και πρόεδρος της ομάδος των Τρικάλων και ταμίας του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. για το 2015 και το 2016.

Δείτε τις δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που με τίμησαν οι παλιοί μου παίκτες και σημερινοί διοικούντες του Β.Α.Ο. δίνοντας μου τη θέση του head coach του ομίλου.

Είναι η επιστροφή μου στο basket της Θεσσαλονίκης. Καλή Χρονιά!»

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και την προπονητική αποτέλεσε για όλους μας μια ευχάριστη έκπληξη. Αποτελεί τιμή για τον σύλλογο και σε μερικούς από εμάς συγκίνηση, η συμπόρευση μας για ένα καλύτερο αύριο. Σύσσωμο το Δ.Σ. του Ομίλου καλωσορίζει τον φίλο Βαγγέλη στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας και του εύχεται κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία».

Δείτε τη σχετική δημοσίευση: