Το απόγευμα της Κυριακής (7/2), ο ΑΣΣ Αμαλιάδας θα έδινε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κόντρα στον Γλαύκο -με δύο μόλις βαθμούς να τον χωρίζουν από το συγκρότημα της Πάτρας, οι οποίοι σε περίπτωση ήττας θα μειώνονταν στο μόλις ένα με 8 παιχνίδια για το απόλυτο φινάλε του 2ου γύρου.
Έχοντας όμως, μια πεντάδα παικτών της σε απίθανο φεγγάρι, η Σφήκα κατόρθωσε αφενός να κερδίσει τους Αχαιούς και αφετέρου να χτίσει μια ηχηρή απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, απέχοντας πλέον 3 βαθμούς από τις περισσότερες ομάδες.

Συγκεκριμένα, οι Συνετός, Νοέας, Σαμαράς, Μπεκρής και Πελίγκος συνεργάστηκαν τόσο για τους 78 από τους 86 πόντους των γηπεδούχων (το 91% τους δηλαδή) όσο και για τα 12 από τα 15 τρίποντά τους (το 80% τους δηλαδή), όντας φυσικά σε τρομερή κατάσταση!
Από τους υπόλοιπους 3 που εμφανίστηκαν στο παρκέ, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ήταν ο μοναδικός που σκόραρε, με το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας να γράφει 9 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα.

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτή η πεντάδα πέτυχε 78 πόντους, ενώ την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι 2 λιγότερους (76)!

Από την άλλη μεριά, ο Γλαύκος -που μετράει πλέον 3 σερί ήττες, αλλά και 7 στη φετινή σεζόν και συνεχίζει να μην κλειδώνει την παραμονή του στη λίγκα- βίωσε τη 2η κορυφαία επιθετική του βραδιά την τρέχουσα σεζόν, με το σύνολο του coach Γκοργκολή να πετυχαίνει 76 πόντους συνολικά στο παρκέ της Αμαλιάδας.
Το περίεργο όμως είναι το γεγονός πως πέραν των Τσακίρη και Ροκανά, που σταμάτησαν στους 25 πόντους έκαστος με 6 εύστοχα τρίποντα αθροιστικά, οι 9 υπόλοιποι συμπαίκτες τους συνεργάστηκαν μόλις για 26 πόντους (3 μέσο όρο ο καθένας) αλλά και μόλις ένα εύστοχο τρίποντο -κάτι που φυσικά δε θα μπορούσε να τους χαρίσει ιδιαίτερα μεγάλες ελπίδες για ένα σημαντικό διπλό.

Αναλυτικά οι επιδόσεις κόντρα σε κάθε ομάδα:

Σφήκα: 71 και 76
Καλαμάτα: 76
Εργοτέλης: 60
Δίων: 82
Διαγόρας: 71
Παναχαϊκή: 63
Ήφαιστος: 69
Αίολος: 49
Δρομείς: 66