Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσημη επιστροφή της ομάδας στον χάρτη των εθνικών κατηγοριών έπειτα από 2 δεκαετίες, η γενική αρχή της Ηλιούπολης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/6) τη λύση της κοινής της πορείας με τον μέχρι πρότινος προπονητή της, τον Φώτη Καρακώστα!

Έτσι, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον έμπειρο τεχνικό στον πάγκο της αθηναϊκής αρμάδας, που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική έπειτα από την τρομερή της φετινή πορεία στην Α’ ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επιτροπή μπάσκετ του ΓΣ Ηλιουπολης BC θα ήθελε να ανακοινώσει την λύση της συνεργασίας με τον κοουτς Φώτη Καρακώστα.

Η ικανότητά του, η φιλοδοξία του και ο επαγγελματισμός του στην χρόνια που περασε, εξαργυρώθηκε με τη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου μας, την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία μετά από 21 χρόνια.

Φίλε Φώτη σε ευχαριστούμε πολύ, εις το επανιδείν».

 

Ο Φώτης Καρακώστας σχολίασε την εν λόγω εξέλιξη με τον δικό του τρόπο στα προσωπικά του σόσιαλ μίντια, αναφέροντας πως αποφάσισε να αποχωρήσει και να κρατήσει μόνο τις καλές στιγμές.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πιο επιτυχημένη χρονιά για την Ηλιούπολη δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Κατέκτησε την άνοδό της, απέναντι σε εξαιρετικές ομάδες μετά από 21 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου όπου και έχασε από την πολύ καλύτερη ομάδα του Αιγάλεω, γέμισε το γήπεδο μετά από πάρα πολύ καιρό, την αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλου του κόσμου του μπάσκετ.

Αποφάσισα να αποχωρήσω και να κρατήσω μόνο τις ωραίες αναμνήσεις και τις εμπειρίες που με κάνανε καλύτερο. Πήρα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση , από τη χαρά όλων όσων είναι στην ομάδα, την ημέρα που επιτεύχθηκε η άνοδος. Όσα ήθελα να πω σε παίκτες , συνεργάτες και διοικούντες , τα έχω ήδη πει στο χώρο που πρέπει… Η ομάδα της Ηλιούπολης είναι ένας προορισμός με πολύ καλές συνθήκες εργασίας για όσους την επιλέξουν ή επιλεχθούν γι αυτό το λόγο.
Τα καλύτερα έρχονται Ηλιούπολη!!!!

Σας ευχαριστώ και αντίο!».