Μεθυσμένη πολιτεία είναι από την Κυριακή το βράδυ η Καλλιθέα καθώς η νίκη του Πόλις επί του Κεραυνού Αιγίου σε συνδυασμό με το “στραβοπάτημα” του Εθνικού Πειραιώς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Χαλάνδρι ανέδειξε τους “πράσινους” πρωταθλητές μία αγωνιστική πριν το φινάλε της φετινής σεζόν.

Με το που έφτασαν τα… ευχάριστα μαντάτα από το κλειστό του Παπάγου (σ.σ.: εκεί διεξήχθη ο αγώνας Χαλάνδρι – Εθνικός Πειραιώς), οι παίκτες του Πόλις Καλλιθέας άρχισαν να… πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας μετά τη φυγή του Ντίνου Καλαμπάκου και καθοδήγησε τους “πράσινους” μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, ο Γιώργος Σίμος, μίλησε στο basketblog.gr για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, αλλά και την αίσθηση του… φαβορί, που όμως δεν είχε ποτέ αυτός και οι παίκτες του.

“Εκτός φυσικά από το εξαιρετικό κλίμα κατά την διάρκεια της χρονιάς (και δεν το λέω τυπικά αλλά μόνο όσοι ζήσανε από κοντά αυτή την ομάδα μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ), μετά από δύσκολες ήττες ή κακές εμφανίσεις όχι μόνο δεν είχαμε γκρίνιες ή τσακωμούς όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά στηρίζαμε ο ένας τον άλλον και υπήρχε πολύ σεβασμός στα αποδυτήρια”, δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Σίμος αναφερόμενος στις… διαφορές του Πόλις με τις υπόλοιπες ομάδες του 1ου ομίλου Νότου, για να συνεχίσει:

“Αυτό όμως που πιστεύω ότι ξεχώρισε ήταν η ποιότητα των παικτών μου και η ψυχή που δείξανε στα πολύ κρίσιμα παιχνίδια που παιζόταν η άνοδος ή ο τίτλος. Δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ απ’ όλους και αυτό το πράγμα το παρουσιάζαμε στο παρκέ”.

Ένιωσαν, όμως, ποτέ οι “πράσινοι” πως είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου; Ο νεαρός τεχνικός ήταν σαφής: “Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα βασικός στόχος μας ήταν να σωθούμε άνετα και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς, με πολύ καλούς παίκτες και εξαιρετικούς προπονητές. Όταν όμως κερδίσαμε την Ζάκυνθο εκτός έδρας, εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις“, και συνέχισε:

Φαβορί δεν αισθανθήκαμε σχεδόν ποτέ, απλώς μετά την νίκη μας με τον Εθνικό και με τον τρόπο που ήρθε, είπαμε ότι είναι κρίμα μετά από τόση προσπάθεια και αγώνα να χάσουμε το πρωτάθλημα. Και ότι αν ήμασταν συγκεντρωμένοι, όπως και έγινε, αφού κρατάγαμε την τύχη στα χέρια μας και δεν περιμέναμε αποτελέσματα άλλων ομάδων έπρεπε να κάνουμε μόνο νίκες μέχρι τέλος για να πετύχουμε τον στόχο μας. Εδώ θέλω για άλλη μια φορά να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας για το ότι ήταν ταπεινοί και συγκεντρωμένοι και δεν ξέφυγαν καθόλου από το πλάνο που είχε η ομάδα στην προσπάθεια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα”.

Τέλος, ο τεχνικός του Πόλις έκλεισε λέγοντας πως τη δεδομένη χρονική στιγμή το νέκταρ της επιτυχίας έχει μεθύσει άπαντες στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να μην σκέφτονται το μέλλον: “Έχουμε ακόμα μία αγωνιστική για να τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα και είμαστε ακόμα μεθυσμένοι από την κατάκτηση του τίτλου και επομένως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμα για του χρόνου. Μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα και ξεκουραστούμε και ηρεμήσουμε τότε θα δούμε για του χρόνου.

Πάντως σίγουρα όταν μια ομάδα ανεβαίνει κατηγορία και πόσω μάλιστα στην Β Εθνική για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της, ο πρώτος στόχος είναι να παραμείνεις στην κατηγορία. Και αν υπολογίσουμε την μεγάλη οικονομική κρίση και όχι μόνο που περνάει η χώρα μας και που έχει μεγάλο αντίκτυπο και στο μπάσκετ, τα πράγματα οικονομικά θα είναι ακόμα πιο δύσκολα του χρόνου“.