Ο Ιωνικός Νικαίας άλωσε την έδρα του Πολυκράτη και παρέμεινε σε τροχιά ανόδου στη Β’ Εθνική. Για να τα καταφέρουν, όμως, οι νεοφώτιστοι χρειάστηκαν τη βοήθεια ενός πρώην παίκτη των “κυανέρυθρων”. Ο λόγος για τον Γιώργο Αλεξίου που… “πλήγωσε” την πρώην ομάδα οδηγώντας τον Ιωνικό Νικαίας σε ένα σπουδαίο “διπλό”.

Ο ηγέτης των Νικαιωτών μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το συναπάντημα με τον Πολυκράτη, αλλά και την εκτός έδρας νίκη που εδραίωσε τον Ιωνικό στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 2ο όμιλο Νότου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Την Κυριακή επέστρεψες σε γνώριμα λημέρια. Πως αισθάνθηκες που αντιμετώπισες την περσινή σου ομάδα;
“Είχα μια προσμονή να πάω σε ένα μέρος όπου είχα περάσει καλά. Χάρηκα που είδα ανθρώπους που είχα δεθεί μαζί τους αλλά τίποτα περισσότερο. Θέλω να πω, πως ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι που ήταν σημαντικό για εμάς και τους στόχους μας κι εκεί είχα το μυαλό μου”.

– Ένα σχόλιο για το αποτέλεσμα και την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Γενικότερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι;
“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Λόγω συνθηκών είναι ουσιαστικά 5-6 καλοί παίκτες που έχουν βρει τους ρόλους τους και παίζουν πάντα στο 100%. Εμείς ήμασταν διαβασμένοι, αποφασισμένοι, συγκεντρωμένοι και δε μπορώ να πω πως ανησυχήσαμε πάρα πολύ αν και ορισμένες φορές πλησίασε ο Πολυκράτης στο σκορ”.
 
– Μ’ αυτή τη νίκη εδραιωνόμαστε στην 3η θέση. Στα επόμενα παιχνίδια να περιμένουμε ανάλογη συνέχεια;
“Στις προπονήσεις δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε ανεβάσει πολύ τους ρυθμούς μας, παίζουμε καλύτερη άμυνα. Ο χρόνος θα δείξει. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια κομβικά τα οποία και θα καθορίσουν την πορεία μας.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ προσωπικά στο μέλος της διοίκησης – επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού, το Νικήτα Συμεωνίδη ο οποίος ταξίδεψε μαζί μας και συμπαραστάθηκε στην προσπάθειά μας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, καθώς απ’ όσο γνωρίζω δε συνηθίζεται για τέτοια παιχνίδια, να ταξιδεύει μαζί με την αποστολή κάποιο μέλος διοίκησης. Αυτή η συμπαράσταση είναι ενδεικτική του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα και θέλω να το εκφράσω αυτό”.