Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει και πάλι ο Γιάννης Παπαηλίου. Ο Λοκρός έψαχνε έναν φόργουορντ για να ενισχύσει το ρόστερ του και ο εκλεκτός του ήταν τελικά ο 25χρονος παίκτης. Μάλιστα ο Παπαηλίου πέρα από ικανότατος παίκτης είναι και γνώριμος της ομάδας και ξέρει καλά τα κατατόπια της. O Γιάννης Παπαηλίου είχε φορέσει ξανά την φανέλα του Λοκρού την περίοδο 2015-16. Μάλιστα σε εκείνη την θητεία πανηγύρισε μαζί με τον σύλλογο την άνοδο του Λοκρού από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ στην Γ’ Εθνική.

Ο 25χρονος παίκτης ξέρει καλά επίσης τα κατατόπια και στις μικρές κατηγορίες. Εχει αγωνιστεί με το Σπόρτιγκ στην Γ’ Εθνική. Με τους Αγίους Αναργύρους έπαιξε στην Β’ ΕΣΚΑ. Με τη Ενωση Ιλίου έπαιξε στην Γ’ Εθνική και πανηγύρισε με την ομάδα την άνοδο στην  Β’ Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λοκρού Αταλάντης για την απόκτηση του Γιάννη Παπαηλίου:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ την απόκτηση του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ, που αγωνίζεται στις θέσεις των forwards.O Γιάννης έχει αγωνιστεί σε ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Β’ ΕΣΚΑ, ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ(Ανοδο από Γ’σε Β’ ΕΘΝΙΚΗ). Επίσης πανηγύρισε τίτλο και άνοδο με την ομάδα μας από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ την περίοδο 2015-2016. Του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική περίοδο”.