Για την παραμονή του μάχεται ο Σπαρτιατικός, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην Γ΄Εθνική είδε την ατυχία να τον χτυπάει με συνεχόμενους τραυματισμούς. Ωστόσο, και μετά την χθεσινή εντός έδρας ήττα από τον ΚΑΟΚ, βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Οίακα Ναυπλίου, με τους ανθρώπους της ομάδας να τονίζουν με ανακοίνωση τους ότι δεν το βάζουν κάτω, και ότι θα παλέψουν ως το τέλος.

Αναλυτικά:

To φετινό καλοκαίρι το μπάσκετ της Σπάρτης  ζούσε μια γιορτή. Ο Σπαρτιατικός είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α΄ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αφήνοντας στα κρύα του λουτρού το αδιαφιλονίκητο φαβορί της Καλαμάτα 80 και ξαναβρέθηκε στα σαλόνια της  Γ΄Εθνικής μετά από 5 χρόνια. Ακολούθησε η μεγάλη άνοδος της Α.Ε Σπάρτης στο ποδόσφαιρο, κι αυτή στην Γ΄Εθνική, ολοκληρώνοντας με εμφατικό τρόπο το πάζλ των επιτυχιών της μικρής μεν αλλά με βαρύ ιστορικό όνομα πόλης της Σπάρτης. 

Για τους παράγοντες του Σπαρτιατικού ήταν μεγάλο το στοίχημα να αποδείξουν ότι δεν ήταν ένα απλό πυροτέχνημα η άνοδος και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή να καταφέρουν και την παραμονή. Στη λογική αυτή έφεραν έμπειρο Αθηναίο προπονητή και προχώρησαν σε σημαντικές μεταγραφές κρατώντας οδηγό τον πετυχημένο κορμό της ομάδας.  Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας: «Ότι η μοίρα διορίσει δεν είν’ τρόπος να γυρίσει».

Ο Γιώργος Κάτσαρης, αρχηγός και εμπειρότερος παίχτης της ομάδας, υποβλήθηκε τον Ιούλιο σε αρθροσκόπηση όπου η ζημιά στο γόνατο ήταν μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν κρατώντας τον 6 μήνες εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ο βασικός σέντερ της ομάδας Γιάννης Βούλγαρης τραυματίστηκε στον 1ο αγώνα του πρωταθλήματος με την Πεντέλη, υποβλήθηκε κι αυτός σε επέμβαση αποκατάστασης μηνίσκου και μόλις τώρα επανέρχεται σταδιακά στην ενεργό δράση. Ο Σωτήρης Παπαδάκος, ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας, υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης μηνίσκου και θα απέχει και αυτός σχεδόν ως το τέλος του πρωταθλήματος στερώντας από την ομάδα τους πολύτιμους 11 π. μέσο όρο που είχε στο πρωτάθλημα. Αν προστεθούν και οι σοβαροί τραυματισμοί των φερέλπιδων πιτσιρικάδων, προερχομένων από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, Αργυρούλη & Παυλίδη, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η ομάδα κώλυσε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Παρ΄όλα αυτά παίχτες και διοίκηση δεν το βάζουν κάτω. Θέλουν να παλέψουν μέχρι το τέλος παρά τις αντιξοότητες και τη σωρεία προβλημάτων. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η ίδια καταγωγή τους δεν το επιτρέπει. Τους έμαθαν να μάχονται μέχρι εσχάτων.