Λένε ότι μια ομάδα για να μπορέσει να λειτουργήσει αρμονικά δεν χρειάζεται μόνο μεγάλα αστέρια στην σύνθεση της, αλλά και εξαιρετικούς ρολίστες, και παίκτες που μπορούν να καλύπτουν τα κενά που οι ίδιοι δημιουργούν.

Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνοντας χθες (18/10) το μεσημέρι στο κλειστό των Ιλισίων για να παρακολουθήσω το ΗλυσιακόςΙπποκράτη Κω, είχα στο μυαλό μου να δω πως συνεργάζονται αρμονικά οι Χαρίσης, Ασημακόπουλος και Κουκουράβας, παίκτες μεγάλης αξίας, που αποτελούν παρακαταθήκη ανόδου για τους νησιώτες, ενώ από τις επόμενες ημέρες θα ενσωματωθεί και ο Μίλαν Ψάλτου, το οποίο το δελτίο εκδόθηκε.

Ωστόσο ,από τις πρώτες φάσεις το ενδιαφέρον στράφηκε στον Πάνο Τσατάλα, ένα παιδί που τυχαίνει να γνωρίζω πόσο έχει πασχίσει να χτίσει μια καριέρα, αναζητώντας σε πολλές ομάδες, αυτό που του δίνει φέτος ο coach Καννενόπουλος στην Κω!!!

Τι ακριβώς έχει κάνει ο Ιπποκράτης για τον αθλητικό και ταχύτατο Τσατάλα.Του έχει δώσει χώρο δράσης να μπορεί να τρέχει, ενώ και ο ίδιος θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που με τέτοιους συμπαίκτες, βρίσκει πολλούς κενούς χώρους, ενώ και τα τρία τρίποντα, από τους 18 πόντους που είχε χθες (18/10) ήταν σχεδόν αμαρκάριστα. Συν τοις άλλοις, είναι ο παίκτης που βρίσκεται παντού, καλύπτει τρύπες στην άμυνα, μαρκάρει τον καλύτερο αντίπαλο επιθετικό, και τρέχει για τρεις…συμπαίκτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δυο παιχνίδια έχει 15 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ είναι και ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής.

Ο Τσατάλας την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο Αγρίνιο, ενω΄ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Πανελληνίου, στην συνέχεια βρέθηκε στις Η.Π.Α, και συγκεκριμένα στο Μίτσιγκαν, προκειμένου να παρακολουθήσει ένα διετές πρόγραμμα στο Kirtland Community College, ενώ έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ με Άλιμο και Ερμή Πειραιά!!!Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν ο Ιπποκράτης ίσως είναι η ευκαιρία που έψαχνε ο 24χρονος γκαρντ.

tsatalas-ipokratis-kw-basimo