Ο Μίλωνας που συμμετέχει στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και στο παρα πέντε της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Νίκου Πέττα σε σωματείο της Β’ Εθνικής κέρδισε την υπογραφή του αρχισκόρερ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, παρά το γεγονός πως τον Νίκο Πέττα πολιορκούσε σχεδόν η μισή Β’ Εθνική, καθώς η συνάντηση που έγινε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Παρασκευής είχε αίσια κατάληξη ήδη από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ο Νίκος Πέττας βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει σε ομάδα των ευρύτερων προαστίων της Αττικής που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, ενώ κρούσεις υπήρξαν και από αρκετές ομάδες της επαρχίας της Β’ Εθνικής.

Ο Νίκος Καραγιάννης ήταν αυτός που έβαλε στο τραπέζι το όνομα του Νίκου Πέττα καθώς ο μπαρουτοκαπνισμένος τεχνικός γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τις μπασκετικές πληροφορίες και δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία Πέττα να πάει χαμένη, καθώς ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής είχε αποφασίσει να μην συνεχίσει με τον Εθνικό στη Β’ Εθνική.

Τις διαπραγματεύσεις και τη σχετική συνεννοήση πήρε πάνω του ο Αντιπρόεδρος του Μίλωνα Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος που όπως φαίνεται το πίστεψε και ανέλαβε να υλοποιήσει επιτυχώς την εισήγηση του Νίκου Καραγιάννη. Είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν σε διαρκείς συζητήσεις με τον αθλητή προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις , να τον πείσει για το όραμα του Μίλωνα αλλά και να μην ξεφύγει σε οικονομικά δεδομένα. Μάλιστα η πρόσβαση σε χορηγίες που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για την επόμενη χρονιά ο νεαρός παράγοντας ήταν το σημείο κλειδί, ενώ και ο Πρόεδρος Μιχάλης Σακελλαρίδης είχε δώσει το πράσινο φως να ολοκληρωθεί η μεταγραφη αντιλαμβανόμενος εξ’ αρχής τον τεράστιο αντίκτυπο για τον Μίλωνα και τις προοπτικές ανόδου.

Ο manager του αθλητή, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μετακίνηση του Νίκου Πέττα στο σωματείο του Μίλωνα παρά το γεγονός πως συμμετέχει μια κατηγορία παρακάτω με τους βασικούς ανταγωνιστές στην εν λόγω μεταγραφική κούρσα. Όμως η ιστορικότητα και η καλή φήμη του Μίλωνα ως προς την διευθέτηση των οικονομικών συμφωνιών, το πηγαίο ενδιαφέρον που έδειξε τόσο ο Νίκος Καραγιάννης όσο και η διοίκηση του Μίλωνα, αλλά και το γεγονός της εγγύτητας του συλλόγου με τον τόπο κατοικίας του αθλητή τον έκαναν να προκρίνει και ο ίδιος την μετακίνηση του Πέττα στη Νέα Σμύρνη.

Το φιλόδοξο πλάνο που παρουσιάσθηκε στον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, η παρουσία στην τεχνική ηγεσία του Νίκου Καραγιάννη και η αποφασιστικότητα που έδειξε ο Μίλωνας ήταν τα ουσιαστικά σημεία για την ολοκλήρωση αυτής της σπουδαίας μεταγραφής.

Έτσι και έχοντας πραγματοποιήσει ήδη σημαντικές κινήσεις για την επόμενη χρονιά (οι ταλαντούχοι νέοι Χριστόπουλος, Μαράκης, ανανέωση Ψυλέα) ο Μίλωνας κατάφερε να πραγματοποιήσει ίσως την μεταγραφή του καλοκαιριού στις μικρές εθνικές κατηγορίες.