Πολλές συγκινήσει έκρυβε η ένατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τις εκτός έδρας νίκες του Ηλύσιακού και του Άρη Νίκαιας να ξεχωρίζουν, ενώ ΑΟΠΦ και Παναχαϊκή φαίνεται να ανεβάζουν λίγο παραπάνω την απόδοση τους αγωνιστική με αγωνιστική.

Το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν με αυτό του ΚΑΟ Κορίνθου με τον Ηλυσιακό. Οι παίκτες του Παναγιώτη Καυκή πήραν ένα σπουδαίο «διπλό» στη παράταση και ανάγκασαν την Κορίνθο στην δεύτερη ήττα της στο «ΔΑΚ Κορίνθου». Μπορεί το τρίποντο της νίκης να το έβαλε ο Κελαϊδης,όμως η τεράστια προσωπικότητα του Αντώνη Φώτση κράτησε την ομάδα του στα δύσκολα σημεία του αγώνα. Εξάλλου, η Αθηναϊκή ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με -11 στο ημίχρονο, αλλά επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο μέρος για να φτάσει τελικά στη νίκη. Αυτή ήταν 4η φορά που παιχνίδι του Ηλυσιακού κρίνεται στη παράταση και η τρίτη νίκη σε αυτές τις περιπτώσεις. Η μόνη ήττα προήλθε από το Κορωπί στο σουτ, ενώ πέρα από την Κόρινθο, η ομάδα των Ιλισίων επικράτησε στη παράταση του Άρη Νίκαιας και του Χαλανδρίου. Παράλληλα, δείχνει την απαραίτητη ψυχραιμία που χρειάζεται να έχει στα κρίσιμα σημεία καθώς μόλις τρία από τα 9 παιχνίδι(ανεξαρτήτως αποτελέσματος) κρίθηκαν με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων(ΑΟΠΦ, Τριπολη και Χαλάνδρι).

Με τη νίκη απέναντι στο ΚΑΟΚ, ο Ηλυσιακός ανέβηκε στην 2η θέση, όμως στην πρώτη παραμένει το Παλαιο Φάληρο που συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του. Τελευταίο «θύμα», η Ερμιονίδα, με τους πρωτοπόρους να παίρνουν την 8η νίκη τους σε εννιά αγώνες. Σε αυτές τις 8 νίκες ο μέσος όρος διαφοράς απέναντι στους αντιπάλους της ομάδας του Αλέξη Παπαδάτου κυμαίνεται στους 17.1 πόντους πράγμα που δείχνει την μέχρι τώρα κυριαρχία του ΑΟΠΦ. Τα δύο παιχνίδια που κρίθηκαν με μικρή διαφορά ήταν στην ήττα από την Παναχαϊκή(69-68) και την σπουδαία νίκη κόντρα στο ΝΕΟΛ την προηγούμενη αγωνιστική(67-65). Το Παλαιο Φάληρο πετυχαίνει 76.4 πόντους μέσο όρο στην επίθεση έχοντας 61.3 πόντους παθητικό στην άμυνα μέχρι τώρα με +15,1 στην διαφορά πόντων μέσο όρο σε 9 αγώνες.

Ακόμη μία ομάδα που ξεχωρίζει τις τελευταίες αγωνιστικές είναι η Παναχαϊκή που ανέβηκε στην 9η θέση, μετά τη νίκη της απέναντι στην Ακράτα. Η ομάδα του Θανάση Λιόνα πέτυχε την πρώτη νίκη στη 4η αγωνιστική κόντρα στον ΑΟΠΦ και από τότε μετράει 4 νίκες σε πέντε αγώνες. Οι Πατρινοί έχουν 73.8 πόντους μέσο όρο στην επίθεση της τελευταίες 5 αγωνιστικές, ενώ έχουν +80 πόντους σε δύο αναμετρήσεις σε αυτό το διάστημα (με ΝΕΟΛ και Ακράτα). Το γεγονός ότι ανέβασαν την επιθετική τους παραγωγή από τους 62.5 πόντους των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών σχεδόν 11 παραπάνω στους 5 επόμενους αγώνες. Παράλληλα, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι με Ακράτα και αυτό με τον ΝΕΟΛ, στα υπόλοιπα παιχνίδια οι αντίπαλοι της έμειναν κάτω από τους 60 πόντους(Ερμιονίδα, Τρίπολη και Κορωπί).

Τέλος, σπουδαία αγωνιστική ήταν η ένατη και για τον Άρη Νίκαιας, όπου κατέκτησε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του κόντρα στο Κορωπί αναγκάζοντας την ομάδα των Δρακόπουλου -Κουκουζέλη στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Για την ομάδα της Νίκαιας η φετινή αγωνιστική είναι σαν «rollercoaster» καθώς υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των εντός έδρας εμφανίσεων και της απόδοσης εκτός έδρας. Η τελευταία νίκη απέναντι στο Κορωπί ήταν η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση μακριά από τον «Πλάτωνα» και η τρίτη νίκη στα τελευταία 4 παιχνίδια για την ομάδα της Νίκαιας.

ΠΗΓΗ Φωτογραφίας : Άρης Νίκαιας