Η Καλαμάτα είναι έτοιμη για την παρθενική της συμμετοχή στη Γ’ Εθνική και ο προπονητής Θοδωρής Γιαννακόπουλος με τους παίκτες του, θέλησαν από νωρίς να δώσουν το «σύνθημα» στο τοπικό κοινό. Στη Media Day που πραγματοποίησε η ομάδα χθες (5/10), άπαντες εστίασαν στην παρουσία του κόσμου, περιμένοντας τους φιλάθλους της «Μαύρης Θύελλας» να γεμίσουν το Κλειστό της Τέντας την προσεχή Κυριακή (9/10) στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στον Κεραυνό Αιγίου.

Ο τεχνικός της ομάδας, μίλησε και για την πορεία της προετοιμασίας για το ματς με τον Κεραυνό, αναφέροντας τα εξής: «Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο με βάση τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες, αν και θα ήθελα να είμαστε λίγο πιο βελτιωμένοι σε κάποια πράγματα. Είμαι όμως αισιόδοξος. Ο Κεραυνός δεν είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο, έχει όμως κάποια έμπειρα παιδιά όπως ο Φωτίου που σκοράρει περίπου 25 πόντους. Το δικό μας πλεονέκτημα είναι το βάθος. Θέλουμε να τους κουράσουμε και να πάμε ψηλά το σκορ. Εχω τρομερή πίστη στα παιδιά, υπάρχει αρμονία με την διοίκηση για αυτό και αισιοδοξώ. Στόχος είναι να παίζουμε για τη νίκη σε όλα τα ματς στην έδρα μας και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε εκτός έδρας. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Για τον κόσμο: «Πέρυσι ξεκινήσαμε ως φαβορί στην Α’ κατηγορία αλλά στο τέλος το πήραμε από τον κόσμο. Ο κόσμος έκανε το κάτι παραπάνω στους τελικούς και ανεβήκαμε. Φέτος στόχος είναι η σωτηρία αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι μόνο με τον κόσμο μπορεί να γίνει το κάτι παραπάνω. Τους ευχαριστούμε πολύ και για πέρυισ και περιμένουμε τη στήριξη τους και φέτος».

Στις δηλώσεις των παικτών, ξεχώρισαν αυτές του Γιώργου Μπάκα, ο οποίος ήρθε… κατευθείαν από την Α1 (αγωνιζόταν με το Λαύριο), για χάρη της ομάδας της περιοχής της καταγωγής του. «Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά τους τραυματισμούς και τα προβλήματα από τις πλημμύρες όπου χάθηκαν κάποιες προπονήσεις. Θέλουμε ο κόσμος να είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας και περιμένουμε να μας ενισχύσει όπως έκανε και πέρυσι. Δεν ξέρουμε τόσο καλά τον Κεραυνό. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι, χωρίς αυτό να μας αγχώνει», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή 2ου βίντεο: Eleftheriaonline.gr