Το βράδυ της Τετάρτης (23/2), ο Γλαύκος κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του άκρως μαχητικού Δίωνα στην Κυπαρισσία επικρατώντας με 88-80 στο έξτρα πεντάλεπτο έπειτα από μια άκρως ισορροπημένη κόντρα μέχρι και εκείνο το σημείο (75-75 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας), με την αρμάδα της Πάτρας να κάθεται με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής -μετρώντας 19 βαθμούς, δύο δηλαδή περισσότερους από τον τελευταίο Ήφαιστο/ Αχιλλέα, που ηττήθηκε σήμερα και από τους Δρομείς Τρίπολης, αλλά και έναν από τον αποψινό του «εχθρό», που ανέβηκε στους 18 βαθμούς.

Για άλλη μια φορά, ο coach Γκοργκόλης, ο οποίος ετοίμασε εξαιρετικά την ομάδα του για ένα τόσο σπουδαίο και κρίσιμο για το μέλλον της στην κατηγορία εκτός έδρας αγώνα, αντίκρισε την τριάδα των Διαμαντόπουλου, Ροκανά και Τσακίρη να βρίσκεται σε απίθανο φεγγάρι και συνεργαζόμενη για 59 ολόκληρους πόντους (πέτυχε το 67% των συνολικών πόντων δηλαδή) να οδηγεί εκ του ασφαλούς σε μια τεράστιας σημασίας νίκη!

Ο εκ των πρωταγωνιστών αυτού του διπλού, ο Δημήτρης Τσακίρης, μίλησε στο basketblog.gr αφενός για τη μάχη της παραμονής όσο και για την ηχηρή του προσωπική εμφάνιση -ακόμα μια τη φετινή σεζόν- κόντρα στον Δίωνα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

-Μεγάλο διπλό σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Πόσο κομβική ήταν για εσάς αυτή η νίκη;

«Ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς, μετά το παιχνίδι της Κυριακής (20/3) με την Παναχαϊκή που αδικήσαμε τους εαυτούς μας, ανασυνταχθήκαμε γρήγορα και φτάσαμε σε μία πραγματικά σπουδαία νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα που μας φέρνει κοντά στον στόχο μας».

-Για άλλη μια φορά φέτος είχες μια τρομερή παρουσία. Είχες προετοιμαστεί διαφορετικά από ότι συνήθως για το σημερινό ντέρμπι;

«Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι σε όλους τους τομείς δίνοντας σε κάθε ματς το 100% των δυνατοτήτων μου.
Δεν μου αρέσει να μιλάω ιδιαίτερα για τον εαυτό μου, η νίκη είναι μία συνολική προσπάθεια που ανήκει σε παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση».

-Ποια είναι η αίσθηση του για τη μάχη για την παραμονή; Πόσο κοντά είναι ο Γλαύκος στο στόχο του;

«Δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά με στόχο να παίζουμε όμορφο μπάσκετ και φυσικά την παραμονή μας στην Γ’ Εθνική. Έχουμε χάσει αρκετά ματς που ήταν κοντά στο σκορ και η βαθμολογική μας θέση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.
Με σύνεση και ταπεινότητα, είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία».