Κομβικής σημασίας για την υπόθεση της παραμονής στη Γ’ Εθνική, είναι ο αγώνας μεταξύ Σπαρτιατικού και ΦΕΑ στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, όπως τόνισε ο Αργύρης Τσώνης. Ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας, ζήτησε παράλληλα τη δυναμική παρουσία του κοινού στο Δ.Γ. Σπάρτης, όντας σίγουρος για την ετοιμότητα των παικτών του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι το ματς της χρονιάς. Πρέπει να το κερδίσουμε, για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες. Οι παίκτες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τα μικροπροβληματάκια δεν θα μας επηρεάσουν. Υπάρχει διάθεση και πίστη ότι θα πάμε καλά. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει στενοχωρηθεί, αλλά περιμένουμε ότι θα έρθει να μας βοηθήσει».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος βρίσκεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου, αναφέροντας τα εξής:

«Κομβικής σημασίας παιχνίδι αποτελεί ο αγώνας της 16ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής μπάσκετ για την ομάδα μας. Συγκεκριμένα, στις 5το απόγευμα της Κυριακής 07/02/2016, στο Δ.Γ. Σπάρτης, η ομάδα μας αντιμετωπίζει τη ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας σε έναν καθοριστικό αγώνα για τη σωτηρία μας. Καλούμε το φίλαθλο κοινό της Σπάρτης να γεμίσει το γήπεδο και να ενισχύσει μέσα σε κόσμιο πλαίσιο την προσπάθειά μας. Το γεμάτο γήπεδο και οι ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος της Σπάρτης θα δώσει ώθηση στους αθλητές μας να πετύχουν τη νίκη. Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα η είσοδος θα είναι δωρεάν για μαθητές, αλλά και φοιτητές».