Μετά από μια ζωή δίπλα στο μπάσκετ, τη… σπυριάρα και τα παρκέ, ο Λάζαρος Τασόπουλος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση -όπως ανακοίνωσε η μέχρι πρότινος ομάδα του, ο Φοίνικας.

Τουλάχιστον, ο έμπειρος «ψηλός» κατάφερε να κλείσει τη σπουδαία καριέρα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού αποτελώντας ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του οδήγησε την αρμάδα του Πειραιά στην κορυφή της Α’ ΕΣΚΑΝΑ και την επιστροφή της στο επίπεδο της Γ’ Εθνικής μετά από πολλά χρόνια!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Μια ιδιαίτερη στιγμή της φιέστας ήταν η βράβευση του Λάζαρου Τασόπουλου από την ομάδα του Φοίνικα, καθώς τερματίζει τις αγωνιστικές του δραστηριότητες και εγκαταλείπει τα παρκέ.

Ο πιο δυνατός αντίπαλος όλων όμως, ο χρόνος, είναι παντοδύναμος και κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να τον κερδίσει. Το θέμα όμως είναι, πόσο βαθιές χαρακές του άφησε, όταν τον συνάντησε στην αρένα. Και ο Λάρυ έδωσε μια άνιση μεν, συγκινητική δε μάχη μαζί του.

Ταύρος στο low post, σιχαινόταν την ήττα και δώρο Θεού για τους Guards συμπαίκτες του με τα τρομερά του σκριν.
Τελευταία σκέψη στο νου του η ατομική στατιστική και διάκριση.

Ο “Λάρυ” βέβαια θα συνεχίσει τις βουτιές, αλλά όχι για κάποια μπάλα, μα για να πιάσει σε κάποιο παιχνίδι μια από τις τρεις κόρες του. Το κενό που αφήνει η απόσυρσή του μοιάζει δυσαναπλήρωτο και υπερμέγεθες, όμως θα φέρει περισσότερα χαμόγελα στο σπίτι του και στην πανέμορφη οικογένειά του, η οποία τον στήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του με κάθε κόστος».