Τα… όργανα για τη διαιτησία άρχισαν από νωρίς στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στη Χίο ο ΒΑΟΛ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι του νησιού με τον ΦΟ Βροντάδου, αλλά λίγες ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι (και ηττημένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι) εξέδωσαν ανακοίνωση, προκειμένου να εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ο σύλλογος της Χίου καταγράφει στην ανακοίνωσή της τα διαιτητικά σφυρίγματα για τα οποία φωνάζει, ενώ σκοπεύει να αναρτήσει σύντομα και video για τις επίμαχες φάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΦΙΛΟΠΡΌΟΔΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΆΔΟΥ εκφράζει την οργή της για την διαιτησία των κύριων ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΑΚΟ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑ . Η ομάδα μας σήμερα βίωσε μία από τις μεγαλυτερες μπασκετικές χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν γίνει στο άθλημα . Όλος ο κόσμος που βρίσκονταν στο κλειστό της Χίου βίωσε τα απίστευτα που έγιναν σήμερα από το διαιτητικό δίδυμο των κύριων ΚΑΡΑΜΠΙΤΣΑΚΟ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑ οι οποίοι σφυριξαν στο σημαντικό δεύτερο ημίχρονο την ομάδα μας με τέτοιο τρόπο με αποτέλεσμα να μην κερδίσει σήμερα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο της Χίου. Συγκεκριμένα η ομάδα μας ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και στις δυο πλευρές του γηπέδου και φτάνοντας το παιχνίδι σε διαφορές διψήφιες των 15 πόντων και σκορ ημιχρόνου (45-32). Όμως οι προαναφερόμενοι κύριοι στο β΄ ημίχρονο είχαν άλλη άποψη. Με σωρεία λαθών και μόνο μονόπλευρα κατά της ομάδας μας κατάφεραν να αποβάλλουν τρείς βασικούς παίκτες (Ντιφαντής, Αγγελίδης, Λεγατος) ενώ στην αντίπαλη ομάδα ίδιες παραβάσεις δεν δόθηκαν ποτέ. Επέτρεψαν στον αντίπαλο μονόπλευρα φυσικά το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι με αποτέλεσμα ΤΙ;;; Να μεταφέρουν εκνευρισμό σε όλους μας. Τι να πρωτογράψουμε για τα διαιτητικά λάθη των δύο κυρίων. Είναι πάρα πολλά απλά θα αναφερθουμε σε δυο φάσεις στην τρικλοποδιά – αντιαθλητικό φάουλ στον παίκτη μας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟ που είχε κλέψει την μπάλα και ήταν μόνος του με το καλάθι με το σκορ πάνω από 10 πόντους υπερ μας. Η απάντηση των δυο ρέφερι «μόνος σου έπεσες» Λες και είναι βρέφος και τώρα μαθαίνει τα πρώτα του βήματα!!! Και στην καθοριστική απόφαση τους να κάνουν τα 4,4 δευτερόλεπτα 0,8 χωρίς καν να μπει η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο αφού ο αθλητής του ΒΑΟΛ πάτησε την πλάγια γραμμή με το σκορ ισόπαλο.

Για όλα τα διαιτητικά λάθη θα αναρτήσουμε βίντεο τις επόμενες ημέρες γιατί στην ομάδα μας αρέσει να μιλάει με αποδείξεις και ντοκουμέντα. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ να παίζει με τον ιδρώτα των παικτών μας, τις τιτάνιες προσπάθειες της διοίκησης, να έρχεται στο ακριτικό νησί της Χίου ο καθε διαιτητής και να μας σφυρίζει κατά αυτόν τον τρόπο. Απαιτούμε σεβασμό και ισονομία. Δεν μπορεί πλέον όπως μας έχει διαβεβαιώσει η νέα ΕΟΚ κανένας να μένει ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ !!!!».