Μπορεί οι άνοδοι των ΑΟ Μυκόνου και Σταυρούπολης να κέρδισαν το απανταχού ενδιαφέρον από την τελευταία αγωνιστική, μπορεί η φιέστα τίτλου του ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» να έκλεψε την παράσταση και από άποψη θεάματος, μπορεί ο υποβιβασμός της ΑΕ Δικαίου να έστρεψε το βλέμμα και στα χαμηλά στρώματα των βαθμολογιών, ωστόσο -αν εξαιρέσουμε το ενδιαφέρον που υπήρχε στα ντέρμπι της εβδομάδας- δεν υπήρχε τόσο θεαματικό και γεμάτο ματς στην τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής όσο αυτό που έλαβε χώρα στη Χίο μεταξύ των ΦΟ Βροντάδου και ΑΕ Πικερμίου.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;
Τους 209 κοινούς πόντους, τις αμφότερες 100άρες των δύο αντιπάλων, το ντέρμπι μέχρι τέλους σε ένα χορταστικό ματς αντάξιο του αθλήματος που έλειψε με τους φιλοξενούμενους στη θέση των νικητών με το εντυπωσιακό 106-103;
Μάλλον όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα…

Φεστιβάλ τριπόντων

Σίγουρο το μακρινό σουτ είναι κάτι που ακόμα αποτελεί ταμπού στην Ελλάδα και σε μια πολύ σημαντική ποσοτικά μερίδα της Ευρώπης, αλλά είχε την τιμητική του στο εν λόγω ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες ευστόχησαν σε 14 αθροιστικά τρίποντα στα 40 αγωνιστικά λεπτά της μονομαχίας τους -επίδοση που χάρισε τόσο 42 πόντους όσο και το 20% των εν γένει πόντων της συνάντησης-, με τους Κούσουλα, Μελά, Λεγάτο και Τσιλούλη να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα 10 εξ αυτών -δηλαδή για το 71% τους- και να σκοράρουν μαζί 30 πόντους από την περίμετρο.

Ρεσιτάλ σκόρερ

10 παίκτες κινήθηκαν σε διψήφιες αποχρώσεις αναφορικά με το σκοράρισμά τους.
5 παίκτες ξεπέρασαν το φράγμα των 15 πόντων.
3 παίκτες σκόραραν περισσότερους από 20 πόντους.

Εν ολίγοις, έγινε της… επίθεσης στη Χίου, με τους Γεωργούτσο και Ντιφαντή από τη μια μεριά και τους Κούσουλα, Μελά, Κουκουλά και Μαλέρδρο από την άλλη να συνεργάζονται για 132 κοινούς πόντους (55 και 68, αντίστοιχα) ξεπερνώντας τους 16 έκαστος και να χαρίζουν στο φίλαθλο κοινό ένα καταπληκτικό ρεσιτάλ σκορ και κατοχών!

Το τεράστιο σκορ

Σίγουρα το 103-106 (209 πόντοι συνολικά) είναι αυτό που μαγνητίζει άμεσα το βλέμμα, αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που χρήζει προσοχής αναφορικά με την εξέλιξη του σκορ.

Μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, είχαν μπει αθροιστικά 57 πόντοι (35-23).
Μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου, είχαν μπει αθροιστικά 112 πόντοι (59-53).
Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, είχαν μπει αθροιστικά 163 πόντοι (81-82).

Όπως γίνεται αντιληπτό φυσικά, ο ρυθμός ήταν τρομερός καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τον μέσο όρο πόντων ενός δεκαλέπτου να έγκειται στους 52!

Το… τρελό με την εν λόγω απόδοση;
Οι δύο ομάδες σκόραραν μόλις 37 πόντους ανά περίοδο στα 15 περασμένα τους παιχνίδια, με τον Βροντάδο (71.5 μέσο όρο γενικά) να ευθύνεται για τους 18 εξ αυτών και το Πικέρμι (77 πόντοι μέσο όρο γενικά) για τους 19.