Ο Εργοτέλης χθες υπέστη “σοκ” στο Αιγάλεω, μιας και η ομώνυμη ομάδα επικράτησε με 87-79 και πέτυχε, έτσι, την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η διοίκηση των Κρητικών, μετά τον εν λόγω αγώνα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία πραγματοποιεί καταγγελία για διαμόρφωση αποτελέσματος, εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού της γηπεδούχου ομάδας, η οποία είχε την… συναίνεση των διαιτητών Καρακάση-Κρεσταινίτη, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Ζητά την “καθαίρεση” του εν λόγω διδύμου, απαιτώντας παράλληλα να μην χρειαστεί να διαμαρτυρηθεί ξανά.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

«Κύριοι,
Η ομάδα μας θέλει να εκφράσει την αηδία της για τα όσα αντιμετωπίσαμε εχθές το βράδυ στο γήπεδο του Αιγάλεω, το διαιτητικό δίδυμο Καρακάση-Κρεσταινίτη, αξιολογημένοι αμφότεροι δια το πρωτάθλημα της Α2 με τη συνολική στάση τους στο γήπεδο, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα σε βάρος της ομάδας μας.

Ζήσαμε μοναδικές στιγμές με πλήθος από αντιαθλητικά φάουλ – κτυπήματα σε αθλητές μας που “διέλαθαν” της διαιτητικής προσοχής και αισθανθήκαμε πραγματικά ότι μάλλον σε λάθος γήπεδο είχαμε έλθει. Ούτε σε αγώνα αμερικανικού φούτμπολ θα ήταν ανεκτές τέτοιες φάσεις.

Πιστεύουμε αληθινά ότι μόνο μέσα από την καθημερινή δουλειά προπονητών – παικτών και την απόδοσή τους μέσα στα γήπεδα πρέπει να κρίνονται οι αγώνες. Συμμετέχουμε στην κατηγορία για πέμπτο έτος πληρώνοντας δυσβάσταχτα κόστη σε σχέση με τους αντιπάλους μας στο κέντρο και δεν ανεχόμαστε να μπαίνουμε στο γήπεδο σαν πρόβατα για σφαγή.

Συμπεριφορές από αντίπαλους αθλητές – παράγοντες και ιδιαίτερα διαιτητές σαν τους χθεσινούς δεν μπορεί να περνούν ατιμώρητες. Ζητάμε τον σεβασμό στην αξιοπρεπή πορεία που χαράζει ο σύλλογός μας. Μην μας τιμωρείτε έτσι, γιατί αγαπάμε στο μπάσκετ στην επαρχία.

Θα σας αποστείλουμε το DVD με τις φάσεις του αγώνα και παρακαλούμε ιδιαίτερα να μην αδιαφορήσετε τα όσα συνέβησαν. Παρακαλούμε θερμά όπως οι κ. Καρακάσης και Κρεσταινίτης να μην ξανά ορισθούν σε αγώνα της ομάδος μας. Ελπίζοντας να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που διαμαρτυρόμαστε.

Μετά τιμής
Για την επιτροπή Basket του Εργοτέλη
ο Πρόεδρος
Γιαννουλάκης Ευάγγελος».