Το Αγρίνιο βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε και προχθές με την άνετη επικράτησή του επί της Ζακύνθου. Οι “πράσινοι” έφτασαν, έτσι, τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα δείχνοντας πως “ανεβάζουν στροφές” στο καταλληλότερο χρονικά σημείο. Όλα έχουν, όμως, μία εξήγηση, όπως υποστήριξε στο basketblog.gr ο προπονητής του Αγρινίου, Γιάννης Διαμαντάκος. Κι αυτό γιατί η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών ήταν καθοριστική για να μπορέσουν οι νεοφώτιστοι να βελτιωθούν αγωνιστικά.

“Μετά τη διακοπή είμαστε πολύ καλύτεροι γιατί είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε καλύτερα. Για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πάλι, πιστεύω πως η ποιότητα της ομάδας δεν φάνηκε στο παρκέ με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Μόλις ανέλαβα την ομάδα αυτό που θέλησα περισσότερο ήταν να βελτιώσω την ψυχολογία των παικτών και σταδιακά να τους περάσω την φιλοσοφία μου”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής των “πρασίνων”, για να συνεχίσει λέγοντας:

“Είχαμε, όμως, το άγχος των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων και δεν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε σε αυτό. Η διακοπή του πρωταθλήματος, όμως, αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για να δουλέψουμε περισσότερο. Είδαμε το συγκεκριμένο διάστημα ως μία μικρή προετοιμασία, κυρίως σε επίπεδο τακτικής βελτίωσης”.

Όσο για την μάχη σε “ουρά” και κορυφή; Ο κόουτς Γιάννης Διαμαντάκος ήταν σαφής: “Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά. Στην κορυφή, ο Εθνικός Πειραιώς δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Τα παιχνίδια είναι κλειστά, κάτι που αποδεικνύεται κάθε εβδομάδα. Δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις ούτε για τον πρωταθλητή, ούτε για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν”.

Από εκεί και πέρα, στο Αγρίνιο εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποιο φιλικό για το προσεχές Σαββατοκύριακο, οπότε και υπάρχει το ρεπό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Κι αυτό για να παραμείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση αφού ακολουθεί μία εξαιρετικά δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Εθνικό Πειραιώς.