Η ΦΕΑ ηττήθηκε στη Νέα Ιωνία από την τοπική ομάδα με 71-69, αλλά όπως εκφράζεται στην σελίδα της ομάδας στο facebook, υπάρχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία, και ειδικά για τον Τάσο Αναστασίου, για τον οποίο όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση, τονίζουν πώς όποτε βρίσκει την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας βγάζει το άχτι του.

Αναλυτικά:

«Βράζει» η ΦΕΑ για τον Αναστασίου

Καζάνι που βράζει μοιάζει να είναι η ΦΕΑ με την διαιτησία του Τάσου Αναστασίου. Ο ένας εκ των δύο διαιτητών του αγώνα φαίνεται πως όταν βρίσκει αντίπαλο την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας βγάζει το άχτι του. Την μία ήταν στο εντός έδρας ματς με τον Πόλις Καλλιθέας όπου σε έντονη διαμαρτυρία του Μυστιλόγλου, του πήρε το δελτίο και ο φόργουορντ των «κυανόλευκων» τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, ενώ στο ίδιο ματς απέβαλε τον Ρωμοσιό και την άλλη στον ματς με τη Νέα Ιωνία.

Ενώ στο πρώτο ημίχρονο όλα κυλούσαν ομαλά στην επανάληψη έχασε τον έλεγχο. Τα σφυρίγματά του ήταν απίστευτα. Προκάλεσε τον εκνευρισμό όχι μόνο στον πάγκο της ομάδας, όσο και στον κόσμο της που βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο. Το τέταρτο φάουλ στον Βλασσόπουλο έξι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η τεχνική ποινή στον Κυριάκο Κοσμίδη για διαμαρτυρία και αποκορύφωμα η φάση με τον Μπούσι.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση όταν ο Κοσμίδης του ζήτησε τον λόγο που δεν σφύριξε το φάουλ ο Αναστασίου αν και διαιτητής Α2 κατηγορίας του απάντησε σαν διαιτητής που κάνει τα πρώτα του βήματα: «Έγινε κατά λάθος!!!». Τι εννοούσε ο ποιητής, κανείς δεν ξέρει… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Οι παράγοντες της ΦΕΑ είναι αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούν στην επιτροπή διαιτησίας για τον Αναστασίου, ενώ η πρόεδρος της ομάδας Ελένη Νικολέττου τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ΦΕΑ. Αν και αποδεκατισμένοι, κάναμε υπερπροσπάθεια. Αποφεύγω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά ο Αναστασίου με τα σφυρίγματά του δεν μας άφησε να κερδίσουμε. Δεν ήταν απλά απαράδεκτος, αλλά τραγικός με τις αποφάσεις του».

Ο εκνευρισμός που προκάλεσαν τα σφυρίγματα του Αναστασίου είχαν ως συνέπεια ο Μπούσι να ξεσπάσει σε κλάματα μετά το τέλος του παιχνιδιού εξαιτίας των δύο άστοχων βολών του στο φινάλε, αλλά και την μη επιβολή της ποινής στο φάουλ που του έγινε όταν δέχθηκε την τρικλοποδιά από αντίπαλό του.

Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας Κυριάκος Κοσμίδης στο προσωπικό του προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε: «Σήμερα το απόγευμα έγινα λίγο γραφικός κοουτσάροντας την ομάδα μου. Δεν με εκφράζει αυτός ο τρόπος καθοδήγησης. Οι παίκτες μου, όμως, είναι και θα είναι πρώτα και πάνω από όλα άνθρωποι, και μετά θα είναι οι παίκτες μου. Δεν μπορώ να επιτρέψω να κακοποιείται η ανθρώπινη παρουσία τους και ο κόπος τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εμφάνιση και το πείσμα τους, και στους ανθρώπους της διοίκησης, που έχουν αγκαλιάσει προπονητές και αθλητές πέρα και πάνω από αποτελέσματα. Η ΦΕΑ είναι το αθλητικό μας σπίτι. Συγνώμη από όλους σας. Θα συνεχίσουμε δυνατότεροι….».