Αν δεν υπήρχαν τα παραλίγο πολύ σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες του “Δημήτρης Βικέλας” μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στα μέσα περίπου της 3ης περιόδου, το στοιχείο που θα ξεχώριζε φυσικά πέρα από κάθε τι άλλο από την Σαββατιάτικη (15/10) μονομαχία μεταξύ των ΑΕ Νέας Κηφισιάς και ΑΟ Αιγάλεω δεν θα ήταν άλλο από την οικογενειακή κόντρα μεταξύ των Φώτη και Νίκου Καρακώστα, που βρέθηκαν αν και πατέρας-γιος αντίπαλοι για μερικές ώρες!

Συγκεκριμένα, ο μεν Φώτης Καρακώστας είναι από φέτος ο νέος προπονητής του Σίτι έπειτα από τη θητεία του στους πάγκους των Αγίας Παρασκευής, Φαναριών Νάξου, Κρόνου Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης -μεταξύ άλλων. Μάλιστα, με τους τελευταίους κατάφερε να βιώσει μερικές πραγματικά μεγάλες στιγμές όταν κατά την περσινή περίοδο αφενός επισφράγισε μια ιστορική άνοδο για την ομάδα από τον κόσμο της Α ΕΣΚΑ στα σαλόνια των εθνικών κατηγοριών και δη της Γ Εθνικής και αφετέρου έφτασε ένα βήμα πριν την πηγή τόσο για τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή στην τοπική αυτή Ένωση όσο και για το Κύπελλο, λυγίζοντας στον τελικό από τη νέα του ομάδα, το Αιγάλεω.

Από την άλλη μεριά, ο Νίκος Καρακώστας είναι ένα από τα πιο τρανά prospects που διαθέτουν αυτή τη στιγμή τα νεότερα ηλικιακά τμήματα της ΑΕΝΚ, με τον 19χρονο αθλητή να είναι μάλιστα και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του στο περσινό πρωτάθλημα των Νέων όντας ο MVP του Τελικού του Final Four με το Κορωπί (70-63). Φέτος, έχει σταθερό και ενεργό ρόλο και με το ανδρικό τμήμα του συλλόγου, με τα χρώματα του οποίου μετράει μέχρι στιγμής κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο στον 2ο όμιλο της Β Εθνικής δύο πόντους στις οριακές ήττες από Πανελευσινιακό (εκτός έδρας) και Αιγάλεω (εντός έδρας).

Οι δύο τους λοιπόν, τα… είπαν και ως αντίπαλοι για πρώτη φορά στην εκατέρωθεν πορεία τους στα παρκέ του ελληνικού αθλητικού γίγνεσθαι, με τον μπαμπά Φώτη, που εν τέλει πήρε στα χέρια του την ιστορική πρώτη μονομαχία κόντρα στο γιο του στο νήμα οδηγώντας το Σίτι στην πρώτη επιτυχία στη σεζόν επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς με 63-57, να περιγράφει καλύτερα από τον καθένα τα συναισθήματά του κατά τη διάρκεια αυτού του τόσο περίεργου αγώνα γράφοντας στα προσωπικά του social media:

“Η εβδομάδα που τελειώνει σήμερα ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα. Χθες έπαιζα αντιμέτωπος με τον Νίκο Καρακώστα και η διαχείριση ήταν ιδιόμορφη, δύσκολη, περίεργη. 

Τηρήσαμε απόλυτα επαγγελματική στάση και οι δύο όλη τη βδομάδα, όπως φυσικά και κατά τη διάρκεια του αγώνα σεβόμενοι τις ομάδες μας, δεν συζητήσαμε το παραμικρό για την προετοιμασία αυτών των ημερών και κάναμε ο καθένας από την πλευρά του αυτό που έπρεπε για να νικήσει η ομάδα του. 

Εγώ με το τζάμπολ ξέχασα τη σχέση μας και ασχολήθηκα μόνο με τη δουλειά μου. Ο Νίκος ήταν νομίζω ιδιαίτερα αγχωμένος και δεν ευχαριστήθηκε το παιχνίδι ως συνήθως. Η επόμενη φορά θα είναι πιο εύκολη και για τους δύο. 

Εύχομαι αυτή η στεναχώρια να είναι η μοναδική που παίρνει από μένα και η ομάδα του να συνεχίσει μόνο με νίκες (εκτός από τον μεταξύ μας αγώνα του 2ου γύρου)”.

 

Θυμίζουμε πως η μεταξύ τους ρεβάνς έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 14 Ιανουαρίου, αυτή τη φορά στο σπίτι του Αιγάλεω.

 

Γιος και πατέρας Μπαρτζώκας

Η σχέση των Φώτη και Νίκου Καρακώστα δεν είναι η μοναδική σχέση πατέρα και γιου στο φετινό γρανάζι των εθνικών πρωταθλημάτων, με τους Σπύρο και Παναγιώτη Μπαρτζώκα να αποτελούν το πιο ιδιαίτερο εξ αυτών ζευγάρι καθότι εδώ και μερικούς μήνες είναι συμπαίκτες!

Ουσιαστικά, από τον περασμένο Αύγουστο πατέρας και γιος Μπαρτζώκας ανήκουν στο δυναμικό του IBC Ιωαννίνων χαράζοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το όνομα της οικογένειάς τους αφενός στην ομάδα του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής και αφετέρου στο ευρύτερο φάσμα των εθνικών κατηγοριών.