Όταν αντικρίζει κανείς τον Αλέξανδρο Σιγκούνα στα παρκέ των εθνικών κατηγοριών εδώ και τόσα χρόνια, σίγουρα γίνεται αντιληπτό το γεγονός πως δεν είναι ο παραδοσιακός παίκτης της Γ Εθνικής ακόμα και αν ο έμπειρος φόργουορντ (1.98 μέτρα) πατάει πια τα 34 έτη ζωής, με τις μεγάλες του εμφανίσεις στο εν λόγω πρωτάθλημα τόσο με τα χρώματα του Ίκαρου Καλλιθέας πέρυσι όσο και με αυτά της ΕΑ Καλύμνου φέτος να μιλούν από μόνες του. 

Ο Σιγκούνας πλέον, είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην πλούσια καριέρα του. Και έχοντας πετύχει περισσότερους από 350 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας όντας ένας από τους κορυφαίους της σκόρερ τόσο στο Νότο όπου αγωνίστηκε όσο και συνολικά διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ελκύσει προς το πρόσωπό του άμεσα και δυναμικά το ενδιαφέρον ακόμα και ομάδων από μεγαλύτερες ιεραρχικά λίγκες.

Μάλιστα, μερικούς μόλις μήνες από την ολοκλήρωση της κοινής του πορείας με τον νησιώτικο οργανισμό, με τον οποίο δεν κατόρθωσε τελικά να παραμείνει στην κατηγορία παρά τις ικανότητές του στο παρκέ όσο και της άρνησής του σε προτάσεις από το κορυφαίο επίπεδο της χώρας που δέχθηκε κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο προκειμένου να στηρίξει το συγκρότημα του κόουτς Χρήστου Μυριούνη, ο άλλοτε παίκτης σε Α1 και Α2 Ανδρών για σχεδόν δύο δεκαετίες συνεχόμενα όπου φόρεσε μεταξύ άλλων τα χρώματα ομάδων όπως ο Πανιώνιος, ο Αρκαδικός, η Κύμη, το Περιστέρι, ο Πανελευσινιακός και η Ελευθερούπολη αντικρίζει συλλόγους από την δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία να χτυπούν ήδη την πόρτα του.

Ο ίδιος ωστόσο, φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά σε μια έξοδο – επιστροφή στο εξωτερικό, με περισσότερα νέα να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Θυμίζουμε πως τόσο τη σεζόν 2014-2015 όσο και τη σεζόν 2019-2020 ο Σιγκούνας πέρασε μερικούς μήνες σε Σουηδία (Lulea) και Κροατία (Osijek), αντίστοιχα, όπου σε περισσότερα από 30 ματς σε κανονική διάρκεια και Playoffs μέτρησε 10.5 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.