Μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο της ΚΑΕ Παραμυθιάς το απόγευμα της περασμένης πλέον Κυριακής (6/11) στα Ιωάννινα. Πώς να είναι φυσικά όταν αντίπαλός της ήταν μια ομάδα που αφενός μέχρι και μερικούς μήνες πριν αγωνιζόταν στον κόσμο της Β Εθνικής και αφετέρου είχε εκκινήσει τη φετινή σεζόν με τρεις νίκες στα πρώτα της ισάριθμα ματς στον 4ο όμιλο μέχρι και το στραβοπάτημα στον Αλμυρό κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Ωστόσο, ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο πριν την έναρξη του αγώνα, οι νεοφώτιστοι κατόρθωσαν αρχικά να παρουσιαστούν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και εν συνεχεία να φτάσουν σε ένα σπουδαίο διπλό που τους βάζει για τα καλά στο τρένο των Playoffs καθότι έφτασαν πλέον τους 8 βαθμούς σε πέντε ματς.

Για να λάβει χώρα μια τέτοιας σημασίας νίκη, η εκάστοτε ομάδα θα χρειαζόταν φυσικά πολλά από πολλούς. Σαφώς και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ήδη από την περσινή σεζόν στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ, ο Κώστας Χάιδος, ο οποίος παρέμεινε για δεύτερη σερί βδομάδα ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο του Βορρά της Γ Εθνικής αλλά και όλου του πρωταθλήματος εν γένει, δήλωσε αισθητά “παρών” με 24 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα αλλά το συγκρότημα του κόουτς Μπάθα θα έπρεπε να βρει ακόμα πιο πολλά spark plugs απο τον άμεσο περίγυρό του αν ήθελε να φτάσει στην τρίτη του φετινή νίκη. Και αυτήν την ώθηση δεν την έδωσε άλλος από τον Αλέξανδρο Βάτσιο, ο οποίος προσπάθησε και έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός άσος που πριν από μόλις μερικούς μήνες έγινε 20 χρονών (1.86 μέτρα, γκαρντ) και με τη βούλα, διένυσε κόντρα στο IBC το καλύτερο παιχνίδι του για τη φετινή σεζόν μετρώντας 14 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα αλλά και 4 τελικές πάσες στα της επίθεσης, ενώ την ίδια στιγμή έβγαλε ακόρεστο πείσμα και θέληση και στα μετόπισθεν γεμίζοντας τη στατιστική του υπηρεσία με 3 ακόμα ριμπάουντ αλλά και ένα κλέψιμο κόντρα στους γηπεδούχους -κάνοντας ακριβώς αυτό που του έχει ζητηθεί και μπορεί να κάνει, να αλλάζει τον ρου της ιστορίας κάθε αγώνα. Μάλιστα, κατάφερε μόλις σε ένα παιχνίδι να ξεπεράσει με την επιθετική του επίδοση όλους τους πόντους που είχε βρει μέχρι στιγμής στη λίγκα (14 στα Ιωάννινα έναντι 13 στα πρώτα τέσσερα ματς) και δείχνει πως μπορεί από αυτό το σημείο και έπειτα να οδηγήσει την ομάδα με την οποία αναδείχθηκε πριν από μερικά χρόνια πριν και την περιπέτειά του σε εθνικές και τοπικές ενώσεις με τα χρώματα των Ερμή Σχηματαρίου και Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί το γεγονός πως ο νεαρός γκαρντ, που επέστρεψε κατά το περασμένο πλέον καλοκαίρι στην Παραμυθιά προκειμένου να την ενισχύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στο δύσκολο έργο της στον κόσμο του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής μετά και την περσινή της μεγαλοπρεπή άνοδο από τα… αλώνια της ΕΣΚΑΒΔΕ, έχει περάσει ακόμα τρεις σεζόν με το ανδρικό τμήμα στις τοπικές ενώσεις πριν τη μετακόμισή του σε Βοιωτία και Αθήνα, αντίστοιχα, κατά τις οποίες και είχε καταφέρει επίσης να ξεχωρίσει χάρος στην όρεξη που έβγαζε σε κάθε σημείο του παρκέ αλλά και του αστείρευτου potential του, που ξεχείλιζε ήδη από τα εφηβικά του έτη.

 

Αναλυτικά τα στατιστικά του τη φετινή σεζόν:

27 πόντοι συνολικά – 5 πόντοι κατά μέσο όρο

Αναλυτικά τα στατιστικά του κοντά στο IBC:

14 πόντοι – 2 τρίποντα