2η αγωνιστική του δεύτερου γύρου τη σεζόν 2021-2022 στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής. 

Ο ΑΟΦ Πορφύρας υποδέχεται τον ΑΟΝΣ Ο Μίλων, πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ και ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο στη Β Εθνική, και επικρατεί με 4 πόντους διαφορά (67-63).

2η αγωνιστική του δεύτερου γύρου τη σεζόν 2022-2023 στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής. 

Ο ΑΟΦ Πορφύρας υποδέχεται την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ και ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο στη Β Εθνική, και επικρατεί με 4 πόντους διαφορά (70-66).

Η αλήθεια είναι ωστόσο, πως πέραν των συμπτώσεων τελικού σκορ και ημερομηνίας, ο ΑΟΦ Πορφύρας έχει καταφέρει να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μια εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη μηχανή για κάθε “μεγάλο”, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή προσπαθεί, με όσο φτωχό μπάτζετ και αν διαθέτει σε σχέση τόσο με αυτούς τους “μεγάλους” όσο και με το μέσο όρο των υπολοίπων αρμάδων του Νότου της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας, με τα μέσα που διαθέτει να αφήσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το στίγμα του στα πέρατα της λίγκας.

Σίγουρα μια ήττα των εκάστοτε Μίλωνα και Αναγέννησης πάντοτε θα αποτελεί την είδηση και θα προσελκύσει τα βλέμματα πάνω της. Ωστόσο, η ομάδα του κόουτς Λειβάδη δε βρίσκεται τυχαία -και μάλιστα δις- στον ρόλο του “δολοφόνου” του βασιλιά, με τους Πειραιώτες να είναι ταυτόχρονα αυτήν τη χρονική στιγμή η πλέον… καυτή ομάδα του Νότου της Γ Εθνικής μετρώντας έξι νίκες στη σειρά από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα -ένα διάστημα δηλαδή 50 ολόκληρων ημερών- έχοντας κερδίσει κατά σειρά τους Εργοτέλη, ΑΟΚ Χαλάνδρι, Κρόνου Αγίου Δημητρίου, Πανναξιακό, Μελίσσια και Αρκαλοχώρι με διαφορά πόντων της τάξης του +11 κατά μέσο όρο!

Σε αυτό το κρεσέντο αγώνων, νικών και εντυπώσεων προς πάσα κατεύθυνση, ο Πορφύρας -ακόμα και αν η αμυντική του συνέπεια κυμαίνεται σε ιδιαίτερα λαμπρά επίπεδα επιτρέποντας μόλις 64 πόντους κατά μέσο όρο- βλέπει την επίθεσή του να λειτουργεί στην εντέλεια κόντρα σε μερικές από τις πλέον σκληρές άμυνες του γκρουπ σκοράροντας κατά μέσο όρο 74 πόντους -με κύριο πρωτεργάτη φυσικά τον ασταμάτητο Νίκου Γεωργούλη που σε ούτε δέκα συμμετοχές μετά και την πολύμηνη απουσία του από τα παρκέ στις απαρχές της φετινής σεζόν έχει προλάβει να φτάσει ήδη τους 143 πόντους (ήτοι 20 πόντους κατά μέσο όρο!

Μάλιστα, σε αυτό το δυναμικό σερί δε εδώ και σχεδόν δύο μήνες ο Πορφύρας έχει αναγκάσει τις έξι αντίπαλες άμυνες που βρήκε μπροστά του να δεχθούν 10 πόντους συνολικά περισσότερους από τους φετινούς τους μέσους όρους.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αντιπάλων αμυνών κόντρα στον Πορφυρά και γενικότερα στη σεζόν (από 27 Νοεμβρίου):

  1. Εργοτέλης: 75 πόντοι -> 60 πόντοι
  2. ΑΟΚ Χαλανδρίου: 72 πόντοι -> 73 πόντοι
  3. Κρόνος Αγίου Δημητρίου: 71 πόντοι -> 85 πόντοι
  4. Πανναξιακός: 71 πόντοι -> 70 πόντοι
  5. Μελίσσια: 78 πόντοι -> 88 πόντοι
  6. Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου: 69 πόντοι -> 70 πόντοι