Κορυφαίο ρεκόρ στον όμιλό της. Κορυφαίο ρεκόρ στο Βορρά του πρωταθλήματος. Κορυφαίο ρεκόρ σε όλη τη λίγκα. Δέκα νίκες και καμιά ήττα στον πρώτο γύρο. Την λες και… καλή τη φετινή πορεία της Αρετσού στον 5ο όμιλο της Γ Εθνικής, με την αρμάδα από την Καλαμαριά να κυριαρχεί απόλυτα στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν και να φαντάζει μέχρι στιγμής το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στην κανονική διάρκεια του γκρουπ -ένα επίτευγμα που θα της χαρίσει όλα τα απαραίτητα φόντα για να επιστρέψει και πάλι στο χάρτη της Β Εθνικής μετά και τον περσινό της υποβιβασμό.

Προκειμένου όμως, να πρωταγωνιστήσει τόσο μοναδικά στο πλαίσιο των πρώτων έντεκα εβδομάδων της λίγκας η Αρετσού θα χρειαζόταν μια φοβερή πεντάδα παικτών, που έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο κατά τη φετινή χρονιά. Ο λόγος φυσικά για τους Κωνσταντίνο Κυφωνίδη, Δημήτρη Ρόπουτη, Δημήτρη Καραμπέκη, Χάρη Πλιούκα και Γιώργο Γεωργάκη, οι οποίοι έχουν αναλάβει να σηκώσουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της επιθετικής αποτελεσματικότητας της ομάδας τους, την οποία και οδηγούν φυσικά εκ του ασφαλούς στην πρώτη τετράδα αλλά και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ της.

Ουσιαστικά, ακόμα και αν συστάσεις για τον Κυφωνίδη είναι εν ολίγοις περιττές –με τον νεαρό αθλητή ήδη από την περσινή σεζόν να έχει αφήσει κάτι παραπάνω από εξαιρετικές εντυπώσεις για την ικανότητά του να βάζει τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, κάτι που φυσικά κάνει και φέτος με τεράστια αναγνώριση και στο ευρύτερο πλαίσιο του πρωταθλήματος- οι υπόλοιποι τέσσερις συμπαίκτες του κάνουν τόσο ατομικά όσο και συνολικά εξαιρετική δουλειά και μετρώντας από 11 μέχρι 13 πόντους έκαστος αφενός συνεργάζονται για 63 κοινούς πόντους ανά βραδιά και αφετέρου για το 83% των συνολικών πόντων της Αρετσού (63 από τους 76 δηλαδή) -σε μια επίδοση πέρα για πέρα εκκωφαντική!

Σαφώς και ο μέλος του Τοπ 5 των κορυφαίων σκόρερ του 5ου ομίλου της τέταρτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας Κυφωνίδης αξίζει τα περισσότερα εύσημα -δεδομένου ότι μετράει ήδη από τον πρώτο γύρο της σεζόν περισσότερους από 150 συνολικά πόντους (154 για την ακρίβεια | 15 κατά μέσο όρο)- αλλά και οι υπόλοιπο τέσσερις αξίζουν τα δικά τους… λουλούδια προκειμένου να ανθίσει ακόμα περισσότερο το φετινό πραγματικά εξαιρετικό και δυσκολοκατάβλητο σύνολο του κόουτς Πετρόπουλου και να βάλει πλώρη για την επιστροφή του στη Β Εθνική.

Αναλυτικά τα νούμερα τους στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν:

* Κυφωνίδης: 154 πόντοι συνολικά – 15 πόντοι κατά μέσο όρο
* Καραμπέκης (28 ετών, 1.95 μέτρα, φόργουορντ): 133 πόντοι συνολικά | 13 πόντοι κατά μέσο όρο
* Πλιούκας (33 ετών, 1.98 μέτρα, φόργουορντ):124 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο
* Γεωργάκης (31 ετών, 2.06 μέτρα, σέντερ): 116 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο
* Ρόπουτης (27 ετών, γκαρντ): 107 πόντοι συνολικά – 11 πόντοι κατά μέσο όρο