Έπειτα από μια μεστή σεζόν στη Θεσσαλονίκη με τα χρώματα των Γαλάζιων (170+ πόντοι συνολικά), οι οποίοι τελικά υποβιβάστηκαν στις τοπικές ενώσεις με σχετικά συνοπτικές διαδικασίες στο τέλος της σεζόν, ο Χάρης Σαχμπατιάν μετέβη στη Μελίκη και τον τοπικό ΓΑΣ, με τον οποίο διανύει μια εξαιρετική σεζόν στον ίδιο όμιλο όπου έπαιξε και πέρυσι, τον 5ο της Γ Εθνικής, όπου και αποτελεί μια από τις κορυφαίες φιγούρες του συλλόγου στην προσπάθεια που κάνει για σωτηρία στην τέταρτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία.

Ο 24χρονος “ψηλός” μάλιστα, ήδη από τα μέσα της σεζόν έχει εξελιχθεί σε μεταγραφή λίρα εκατό για το συγκρότημα της Μελίκης, με τα χρώματα του οποίου μετράει ήδη 256 πόντους αθροιστικά -έχοντας καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερες επιθετικά μορφές του ευρύτερου πλαισίου του Βορρά της Γ Εθνικής.

Μάλιστα, ακόμα και αν ληφθεί υπόψιν το μέτριο για ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια αλλά και για τα δικά του δεδομένα ξεκίνημα στη σεζόν (2 πόντοι κόντρα στη ΜΕΝΤ, 7 πόντοι κόντρα στον Άθλο Αλεξάνδρειας), ο Σαχμπατιάν έχει πάρει… φωτιά με 18 πόντους κατά μέσο όρο (20.5 πόντοι ανά βραδιά αν δεν ληφθούν υπόψιν αυτά τα δύο ματς), ενώ μόνο μέσα στο 2023 γράφει νούμερα αξιοζήλευτα από κάθε άλλον “ψηλό” της κατηγορίας μετρώντας ήδη 100+ πόντους αλλά και 22 πόντους κατά μέσο όρο! Στο ίδιο χρονικό διάστημα δε, η Μελίκη των μόλις 2 νικών σε σύνολο 10 αγώνων μέχρι και το πέρας του 2022 έχει φτάσει ήδη τις 5 μέσα σε πέντε αγώνες -με το ποσοστό επιτυχίας της με μπροστάρη τον ικανό φόργουορντ/σέντερ να εκτοξεύεται από το 20% στο 33% μέσα σε μόλις ένα μήνα (60% ποσοστό επιτυχίας σε 5 ματς το 2023).

Φυσικά, είναι ακόμα πολύ νωρίς για βαριά λόγια και hot takes καθότι απομένουν ακόμα έξι αγωνιστικές εβδομάδες για μια πολύ τρανή επί μέρους μονομαχία τουλάχιστον 5 ομάδων. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως με τον Χάρη Σαχμπατιάν σε τόσο δεινό φεγγάρι φέτος, η Μελίκη έχει ένα όπλο υπό την κατοχή της αξιοζήλευτο από όλους.

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο μέχρι και την 16η αγωνιστική:

  1. 22 πόντοι με ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας
  2. 21 πόντοι με Αρετσού Καλαμαριάς
  3. 25 πόντοι με Άθλο Αλεξάνδρειας
  4. 18 πόντοι με Εθνικό Κοζάνης
  5. 22 πόντοι με ΜΕΝΤ
  6. 26 πόντοι με Πιερικό Αρχέλαο
  7. 16 πόντοι με Ιωνικό Ιωνίας
  8. 17 πόντοι με Κούπα Κιλκίς
  9. 19 πόντοι με Όλυμπο
  10. 15 πόντοι με Καστοριά
  11. 25 πόντοι με ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας
  12. 21 πόντοι με Αρετσού Καλαμαριάς
  13. 7 πόντοι με Άθλο Αλεξάνδρειας
  14. 2 πόντοι με ΜΕΝΤ

Συνολικά: 256 πόντοι
Κατά μέσο όρο: 18 πόντοι