33 πόντους στα πρώτα δύο ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου στα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κόντρα σε ΑΓΣ Ιωαννίνων και Ιόνιο Κέρκυρας. 28 πόντους στην 3η αγωνιστική κόντρα στην ΚΑΕ Παραμυθιάς.

Αν μη τι άλλο, ο Φίλιππος Ροκανάς έχει ξεκινήσει όσο πιο… καυτά γίνεται την τρέχουσα σεζόν και είναι ένας από τους κύριους λόγους της εκκωφαντικής εκκίνησης της ομάδας του, της ΑΕ Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία στην δεύτερη μόλις παρουσία της σε αυτήν από τη στιγμή που ενώθηκαν οι δύο αρμάδες από την Πάτρα, ο Γλαύκος και ο Εσπερος πριν από δύο καλοκαίρια.

Ο 28χρονος γκαρντ συνεχίζει φέτος ό,τι άφησε στη μέση κατά την περσινή σεζόν, όταν γράφοντας περισσότερους από 220 πόντους συνολικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει τον υποβιβασμό στα τοπικά της αχαϊκής πρωτεύουσας. Φέτος, από την άλλη μεριά, τη ωθεί στο να κυριαρχήσει στον 1ο όμιλο κερδίζοντας το ένα ματς μετά το άλλο και κοιτάζοντας προς τα… ψηλά.

Μέχρι πρότινος, όπως άλλωστε αναφέρθηκε ήδη, είναι ασταμάτητος με 61 πόντους συνολικά αλλά και 20 πόντους κατά μέσο όρο όντας ο κύριος υπεύθυνος για το 25% των συνολικών πόντων της ομάδας της Πάτρας σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές ημέρες της σεζόν 2023-2024.