Αν και η μεταγραφή του Βαγγέλη Τσουρή από τον ΝΟΘ στο γειτονικό ΦΟ Βροντάδου ήταν οριστική μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, όλα άλλαξαν όταν η γενική αρχή των πρώτων αρνήθηκε εν ολίγοις να παραχωρήσει τον αθλητή της στο γειτονικό οργανισμό που αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής -ο οποίος και ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή του το κοινό του συλλόγου πριν από μερικές ώρες. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου εκπροσωπεί φέτος ως μοναδικό σωματείο το νησί της Χίου σε ανδρικό επίπεδο το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας. Από πέρσι έχει καθιερωθεί απο την ΕΟΚ χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα μας θέλησε να αποκτήσει με μεταγραφή τώρα τον πρώην αρχηγό του ΒΑΟΛ και νυν αθλητή του ΝΟΘ ΤΣΟΥΡΗ Βαγγέλη.

Ενημερώσαμε αρχικά το σωματείο που ανήκει και έν συνεχεία βρεθήκαμε με τον ΒΑΓΓΈΛΗ στις εγκαταστάσεις μας με την συμφωνία να επέρχεται σε πολύ καλό κλίμα σε δέκα λεπτά. Απο εκεί και πέρα αρχίζει η παρωδία. Παρότι ο αθλητής του ΝΟΘ Βαγγέλης ΤΣΟΥΡΗΣ έχει συμφωνήσει και θέλει να βοηθήσει την ομάδα του ΦΟΒ στην Γ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα του αρνείται να τον παραχωρήσει.

Το σωματείο μας με έτος ιδρύσεως το 1924, έχει αποδείξει και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Χίο, πράγμα που μάλλον δεν θέλει η ομάδα του ΝΟΘ. Παρότι ο Πρόεδρος του εν λόγω σωματείου κύριος ΝΟΜΙΚΌΣ ενδιαφέρεται και βοηθάει τις ομάδες των εθνικών κατηγοριών όπως λέει και είναι και ενεργό μέλος της Εθνικής Παίδων ως ιατρός αρνήθηκε κατηγορηματικα αυτή την μεταγραφή.

Η ομάδα του ΦΟΒ διαμαρτυρεται και θεωρεί απαράδεκτη αυτή την απόφαση η οποία μας πάει χρόνια πίσω και ταυτόχρονα υποβιβαζει και υποβαθμίζει το Χιώτικο μπάσκετ αλλά και την ποιότητα και το ήθος του συγκεκριμένου αθλητή. Από ότι γνωρίζουμε δεν είναι πρώτη φορά που λαμβάνει τέτοια απόφαση ο συγκεκριμένος παράγοντας με τον ίδιο βέβαια να ζητάει αθλητές απο άλλες ομάδες στις μεταγραφικές περιόδους θεωρώντας δεδομένη αυτή.

Η ομάδας μας έχει βοηθήσει πολλές φορές την ομάδα του ΝΟΘ τα τελευταία χρόνια παραχωρώντας του αθλητές (όπως είναι το σωστό) για να μπορεί να πρωταγωνιστει. Πλέον οι αθλητές και οι γονείς πρέπει να είναι πολυ προσεκτικοί σε ποιες ομάδες αγωνίζονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Ευχόμαστε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που λήγει η μεταγραφική περίοδος να πρυτανευσει η λογική και να παίξει ο Βαγγέλης εκεί που θέλει και αξίζει!!!