Έπειτα από τρεις άνοδος μέσα σε τέσσερα χρόνια με τα χρώματα του ΓΣ Ελευθερούπολης από τις τάξεις της τοπικής ΕΚΑΣΑΜΑΘ μέχρι και τον κόσμο της Α2 Ανδρών (νυν Elite League), εκεί όπου παραμένει η ομάδα της Καβάλας μέχρι και σήμερα, ο Φώτης Στυλίδης είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση το καλοκαίρι του 2020 να επιστρέψει εκεί όπου άρχισαν όλα -στον αγαπημένο του ΚΑΟΔ δηλαδή, προκειμένου να χαρίσει στην ομάδα της καρδιάς του ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες σε σχέση με την πρώτη του θητεία στις αγκαλιές της. 

Τότε, ο 30χρονος πλέον σκόρερ (30 ετών, 1.95, γκαρντ – φόργουορντ) είχε περάσει επτά διαδοχικά χρόνια με την αρμάδα από τη Δράμα, με τα χρώματα της οποίας πρόλαβε να εμφανιστεί -αν και με ταπεινό ρόλο- τόσο στην Α2 Ανδρών όσο στη Basket League, όπου και πρόλαβε να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια τη σεζόν 2011-2012 σε μια ιστορική επιστροφή έπειτα από μια δεκαετία του συλλόγου του στην κορυφαία τη τάξει εθνική λίγκα. Πλέον, όμως, έστω και αν το επίπεδο του ανταγωνισμού στη Γ Εθνική είναι φυσικά πολύ πιο μικρό συγκριτικά με τη Basket League ή την Α2, ο Στυλίδης έχει αναλάβει την πολύ δύσκολη αποστολή να επαναφέρει την ομάδα του εκεί που θέλει και εκεί που της αξίζει. Και έχει βαλθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πετύχει αυτόν τον τόσο σημαντικό στόχο του μοναδικού συλλόγου της ευρύτερης περιοχής που έχει κατορθώσει διαχρονικά να φτάσει και να επιβιώσει για αρκετά χρόνια στο κορυφαίο επιπέδου του εγχώριου μπασκετικού γίγνεσθαι.

Ο Στυλίδης λοιπόν, έχει εκκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής, όπου οδηγεί εκ του ασφαλούς την αρμάδα από τη Δράμα σε ένα τρομερό και αήττητο ξεκίνημα της τάξης του 6-0 στα πρώτα έξι παιχνίδια της χρονιάς. Μάλιστα, ο έμπειρος γκαρντ έχει προλάβει ήδη από αυτό το χρονικό διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικά παίκτες στο ευρύτερο φάσμα του Βορρά της λίγκας μετρώντας 120 πόντους συνολικά και 20 πόντους κατά μέσο όρο!

Ταυτόχρονα δε, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως ο Στυλίδης είναι ο κύριος υπεύθυνος για το 30% των συνολικών πόντων που έχει πετύχει φέτος ο σύλλογος της Δράμας (έχει πετύχει τους 120 από τους 392 πόντους), όντας δηλαδή ο απόλυτος πρωταγωνιστής της στα μέχρι πρότινος δείγματα γραφής της στα της επίθεσης! Μάλιστα, ο δεύτερος τη τάξει σκόρερ της ομάδας από τη Δράμα, ο Ραντοσάβλιεβιτς, μετράει σε έξι απόπειρες ακριβώς τους μίσους πόντους (60 έναντι 120) του Στυλίδη -μια τρανή απόδειξη πως ο 30χρονος άσος κινεί με ευλάβεια και αποτελεσματικότητα τα νήματα και τα βήματα του ΚΑΟΔ.

 

Αναλυτικά οι πόντοι των παικτών του ΚΑΟΔ μέχρι και την 6η αγωνιστική:

  1. Στυλίδης: 120 πόντοι
  2. Ραντοσάβλιεβιτς: 60 πόντοι
  3. Κουμλέλης: 45 πόντοι
  4. Καβαργύρης: 31 πόντοι
  5. Μαρκόπουλος: 26 πόντοι
  6. Σιταρίδης: 26 πόντοι
  7. Παπαπασχάλης: 21 πόντοι
  8. Γαϊτανίδης: 20 πόντοι
  9. Γρούδος: 14 πόντοι
  10. Μπέσσας: 12 πόντοι
  11. Στεφανίδης: 6 πόντοι
  12. Γρηγοριάδης: 3 πόντοι
  13. Δομζαρίδης:
  14. Χριστοφορίδης: