Μετά και το πέρας της 11ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Άρης Σκοπέτος – Καλαμάτα 1980

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του; Τσεκ! Απόλυτα clutch; Τσεκ! Ο Άρης Σκοπέτος τα έκανε όλα για λογαριασμό της Καλαμάτας 1980 στο πολύ δύσκολο αλλά και συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στον ΚΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής (18/12), με τον ικανό σκόρερ να παίρνει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγεί εν τέλει στη νίκη με 77-76 -ένα αποτέλεσμα πάρα πολύ σημαντικό φυσικά εν όψει της συνέχειας αλλά και των Playouts του Απριλίου.

Για την ακρίβεια, ο Σκοπέτος μετρούσε 15 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν με το σκορ στο μείον ένα για τους γηπεδούχους (75-76) έκλεψε τη μπάλα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κέρδισε φάουλ και με 2-2 από τη γραμμή των βολών υπέγραψε το ματς για τους Λύκους της Μεσσηνίας.

 

Στατιστικά 2022-2023: 109 πόντοι συνολικά – 10 πόντοι κατά μέσο όρο

2. Σπύρος Κατσίβελος – Παραμυθιά

Μπορεί ο Κώστας Χάιδος να έκανε ξανά τα… δικά του συνεχίζοντας να παραμένει στην κορυφή του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ της Γ Εθνικής, αλλά ο απόλυτος X Factor της ΚΑΕ Παραμυθιάς στο πρόσφατο ντέρμπι με την Ανόρθωση Βόλου δεν ήταν άλλος από τον Σπύρο Κατσίβελο, που πήρε… φωτιά κόντρα στην αρμάδα από τη Μαγνησία και οδήγησε τη δική του σε ακόμα μια επιτυχία στον 4ο όμιλο της λίγκας.

Ουσιαστικά, ο Κατσίβελος ήταν ο δεύτερος σκόρερ τόσο των γηπεδούχων όσο και της αναμέτρησης γενικότερα μετρώντας 23 πόντους με πέντε ολόκληρα εύστοχα τρίποντα, δίνοντας πάντα τις απαραίτητες λύσεις στην Παραμυθιά όντας ο… δήμιος της επίσης νεοφώτιστης Ανόρθωσης!

 

Στατιστικά 2022-2023: 131 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο

3. Νίκος Γεωργούλης – Πορφύρας

Ήταν να μην πάρει φόρα! Ο Νίκος Γεωργούλης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για χάρη του ΑΟΦ Πορφύρας πριν από μερικές βδομάδες και ήδη έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην πορεία της ομάδας του στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος όσο λίγοι ακόμα.

Το τελευταίο… θύμα του ικανού σκόρερ δεν ήταν άλλο από τον νεοφώτιστο στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία Πανναξιακό, κόντρα στον οποίο ο Γεωργούλης πήρε… φωτιά (για ακόμα μια φορά μετά τους 35 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου πριν από μια εβδομάδα) και με 26 πόντους μαζί με τέσσερα εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση έσπρωξε τον σύλλογο του Πειραιά σε ακόμα μια επιτυχία αλλά και στο κλείσιμο του πρώτου μισού της φετινής σεζόν με θετικό πρόσημο στο ρεκόρ (6 νίκες και 5 ήττες σε έντεκα ματς).

 

Στατιστικά 2022-2023: 101 πόντοι συνολικά – 17 πόντοι κατά μέσο όρο

4. Πέτρος Βελισσαρίου – Ανατόλια

Το να κερδίζει κανείς τον πρωτοπόρο του ομίλου του πάντοτε είναι δύσκολο, αξιέπαινο και άξιο αναφοράς. Το να σκοράρει 80 πόντους κόντρα σε μια από τις καλύτερες άμυνες του ευρύτερου φάσματος των εθνικών κατηγοριών επίσης είναι κάτι που αξίζει να τονιστεί πολλάκις -με το Ανατόλια να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το εξαιρετικό του φορμάρισμα και με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση να λυγίζει τον ΓΑΣ Κομοτηνής στη Θεσσαλονίκη ρίχνοντάς τον από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 6ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές δεν ήταν άλλος από τον Πέτρο Βελισσαρίου, ο οποίος ήταν ασταμάτητος κόντρα στον οργανισμό της Θράκης με έξι εύστοχα τρίποντα αλλά και 20 πόντους συνολικά (οι 18 ήρθαν από την περίμετρο), με τον ικανό σουτέρ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει την ομάδα του να κλείσει όσο το δυνατόν πιο μεστά το 2022.

 

Στατιστικά 2022-2023: 116 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο

5. Δημήτρης Ματσούκης – Ελευθερία Μοσχάτου

Αν και ήδη από το πρώτο μέρος της συνάντησής της με τον Φοίνικα, η Ελευθερία Μοσχάτου είχε καταφέρει να αποκτήσει πολύ μεγάλα προβαδίσματα κόντρα στην αρμάδα του Πειραιά ούσα μπροστά στον πίνακα του σκορ με διψήφιες αποστάσεις ήδη από την 1η περίοδο, η μεγάλη εμφάνιση του Δημήτρη Ματσούκη δε μπορεί φυσικά να παραγκωνιστεί τόσο απλά.

Για την ακρίβεια, ο άσος της Ελευθερίας ήταν συγκλονιστικός κόντρα στο νεανικό συγκρότημα του Φοίνικα με 38 ολόκληρους πόντους αλλά και έξι εύστοχα τρίποντα βιώνοντας μια από τις καλύτερες -αν όχι την κορυφαία- βραδιές του στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο των εθνικών κατηγοριών!

Στατιστικά 2022-2023: 98 πόντοι συνολικά – 9 πόντοι κατά μέσο όρο

 

Προπονητής: Γιάννης Παπαδόπουλος – IBC

Ακόμα και αν η ομάδα του ήταν ψυχικά και σωματικά κουρασμένη από τα πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στις τελευταίες ημέρες, όταν και ντύθηκε ομάδα… EuroLeague με δύο αγώνες μέσα σε μια βδομάδα, και τα βρήκε σκούρα κόντρα στη διψασμένη για βαθμούς Νίκαια 2012, ο Γιάννης Παπαδόπουλος με αρμοστή καθοδήγηση από τον πάγκο έσπρωξε το IBC σε ακόμα μια μεγάλη νίκη το απόγευμα της Κυριακής -βοηθώντας και αυτός από τη δική του σκοπιά να παραμείνει η ομάδα εντός της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Μάλιστα, αν και η διαφορά δεν έφτασε ποτέ σε χαοτικά επίπεδα, η αρμάδα των Ιωαννίνων βρισκόταν διαρκώς πίσω στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον οργανισμό της Λάρισας, ωστόσο στο φινάλε κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

 

QuizMaker