Μετά και το πέρας της 12ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Γιώργος Πολιτόπουλος – Δίωνας

Έλαμψε ο Πολιτόπουλος! Ο εκ των πιο έμπειρων παικτών ακόμα μιας φουρνιάς του Δίωνα Κυπαρισσίας στις Εθνικές Κατηγορίες, ο Γιώργος Πολιτόπουλος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρώτη νίκη της ομάδας του στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της λίγκας κόντρα στην ΚΑΠ.

Ουσιαστικά, ακόμα και αν στο πλευρό του είχε τόσο τον μέχρι πρότινος αρχισκόρερ της ομάδας, τον Καστανιώτη, όσο και το τρανό δίδυμο των Μουρατίδη – Πελεκάνου, ο Πολιτόπουλος ήταν σε μεγάλη ημέρα κόντρα στην Αγία Παρασκευή, και με τους 21 πόντους αλλά και τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του συλλόγου της Μεσσηνίας σε ένα ματς που τον φέρνει κια πάλι στις πρώτες τη τάξει θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

 

2. Νίκος Μαραγκίδης – Άρης Νίκαιας

Δία χειρός Μαραγκίδη και πάλι ο Άρης! Ο Άρης Νίκαιας, ακόμα και αν ήταν το ξεκάθαρο φαβορί στην μεσημεριανή αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον τελευταίο τη τάξει Εργοτέλη τα έβρισκε σκούρα μέχρι και τις απαρχές της 4ης και τελευταίας περιόδου, όταν οι Κρητικοί είχαν φέρει τούμπα το -8 τους στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Για καλή τύχη των Αθηναίων όμως, ο Νίκος Μαραγκίδης βρέθηκε σε ακόμα ένα συγκλονιστικό βράδυ και με 23 πόντους αλλά και δύο εύστοχα τρίποντα τους έσπρωξε σε ακόμα μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της τέταρτης τη τάξει εθνικής λίγκας!

 

3. Θωμάς Καραγιώργος – Ανόρθωση Βόλου

Καραγιώργος ο λυτρωτής! Με τον Θωμά Καραγιώργο να βρίσκεται σε άλλο ένα εξαιρετικό ατομικά φεγγάρι, η Ανόρθωση Βόλου πέρασε από την Λάρισα και την έδρα του ενισχυμένου κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο Αμπελώνα -σε ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει πιο κοντά στη σωτηρία.

Για την ακρίβεια, ο Καραγιώργος ήταν μαζί με τον Γκοντόπουλο οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του οργανισμού της Μαγνησίας, με τους 20 πόντους και τα έξι εύστοχα τρίποντα με τους οποίους ρήμαξε κάθε αμυντικό ίχνος των Θεσσαλών να μιλούν φυσικά από μόνοι τους.

 

4. Βασίλης Μπαλόπουλος – Καλαμάτα 1980

Ακόμα και αν αυτό που μένει από το συγκεκριμένο παιχνίδι, δυστυχώς, δεν είναι τίποτα από την μεγάλη διακοπή ένα λεπτό πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Βασίλης Μπαλόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής που πρέπει να κρατήσει κανείς από το αγωνιστικό κομμάτι του ματς της Καλαμάτας 1980 έναντι στην Παναχαϊκή.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός γκαρντ ήταν ασταμάτητος με 17 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα κόντρα στους Αχαιούς και δικαιώνοντας πλήρως τον τίτλο του λαμπρού πάρα την ηλικία του σκόρερ ώθησε τους Λύκους της Μεσσηνίας σε ακόμα μια επιτυχία στα του 1ου ομίλου που τους ανεβάζει άμεσα στο 6-6 μετά την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

 

5. Δημήτρης Τσαρούχας – Άθλος Αλεξάνδρειας

Διπλό – ανάσα με Τσαρούχα MVP! Ακόμα και αν ταξίδεψε στη Μεσοποταμία για το μεγάλο ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου με μόλις εννιά διαθέσιμους παίκτες, ο Άθλος Αλεξάνδρειας κατάφερε να μπει με το δεξί στο νέο έτος κερδίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα έφτανε στην εν λόγω επιτυχία αν δεν υπήρχε ο Δημήτρης Τσαρούχας, ο οποίος πήρε… φωτιά με 28 ολόκληρους πόντους μαζί με επτά εύστοχα τρίποντα και χάρισε στους φιλοξενούμενους ένα αποτέλεσμα που θα θυμούνται για καιρό!

 

Προπονητής: Θανάσης Τοπούζης – Μελίκη

Ακόμα και αν το “πρέπει” του εν λόγω αγώνα ήταν τεραστίων διαστάσεων, ακόμα και αν τίποτα δεν πήγαινε καλά μέχρι το τέλος, ακόμα και αν αντίκρισε τον Πάντσιο να αποβάλλεται στην 4η περίοδο, ο ΓΑΣ Μελίκης κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση του μέχρι πρότινος 2ου τη τάξει στον βαθμολογικό πίνακα του 5ου ομίλου της Γ Εθνικής ΑΣ ΜΕΝΤ σε ένα χορταστικό παιχνίδι, μένοντας έτσι απόλυτα ζωντανή εν όψει των Playouts.

Σε αυτήν την έκβαση φυσικά τρομερός ήταν ο παράγοντας “πάγκος”, με τον Θανάση Τοπούζη να επηρεάζει όσο κανείς άλλος την ψυχολογία, και εν δυνάμει την αποτελεσματικότητα, των παικτών του σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα, κάτι που εν τέλει επέφερε και τη νίκη – ανατροπή επί του οργανισμού της Θεσσαλονίκης!

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker