Μετά και το πέρας της 13ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Χρήστος Γιαννόπουλος – Δίωνας

Τι και αν μετρούσε μόλις 4 πόντους μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα του μεγάλου ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής 1ου ομίλου της λίγκας μεταξύ των Γλαύκου Έσπερου και Δίωνα;

Ο 17χρονος Χρήστος Γιαννόπουλος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα της Κυπαρισσίας, καθότι με ένα μεγάλο σουτ από το κέντρο του γηπέδου ακριβώς με την εκπνοή χάρισε τη νίκη στην αρμάδα από τη Μεσσηνία -μαζί φυσικά και το διαρκές κυνήγι τόσο της πρώτης τετράδας της κατάταξης του γκρουπ όσο και της ανόδου μέσω των Playoffs!

Στατιστικά 2022-2023: 75 πόντοι συνολικά – 6 πόντοι κατά μέσο όρο

 

2. Νίκος Γεωργούλης – ΑΟΦ Πορφύρας

Ακόμα και αν αντιμετώπιζε την καλύτερη ομάδα του 2ου ομίλου και ενδεχομένως του Νότου της Γ Εθνικής, ακόμα και αν από νωρίς βρέθηκε πίσω στον πίνακα του σκορ και με διψήφιες διαφορές ο ΑΟΦ Πορφύρας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πρωτοπόρου στο βαθμολογικό πίνακα του γκρουπ Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου χάρις σε μια μοναδική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Νίκο Γεωργούλη να είναι για άλλη μια φορά ο άνθρωπός του. 

Για την ακρίβεια, ο νεαρός σκόρερ έγραψε 27 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα κόντρα στους Κρητικούς και πιάνοντας… φωτιά την κατάλληλη στιγμή βοήθησε τους Πειραιώτες αφενός να βάλουν φρένο στην ασταμάτητη Αναγέννηση και αφετέρου να επεκτείνουν το νικηφόρο τους σερί στα έξι ματς πια.

Στατιστικά 2022-2023: 143 πόντοι συνολικά – 20 πόντοι κατά μέσο όρο

 

3. Νίκος Δέλγας – Πικέρμι

Δια χειρός Δέλγα το Πικέρμι! Με τον Νίκο Δέλγα να την παίρνει από το χέρι, η ΑΕ Πικερμίου κατάφερε να φτάσει σε μια τρομερών διαστάσεων νίκη επί του Αργοναύτη Ραφήνας -και μάλιστα επιστρέφοντας από το -20 της 2ης περιόδου χάρις σε ένα εκκωφαντικό δεύτερο μέρος. 

Για του λόγου το αληθές, ο 19χρονος αθλητής ήταν ασταμάτητος για ακόμα μια φορά μετά τη φετινή του προαγωγή από τα τοπικά της Αθήνας στις Εθνικές Κατηγορίες και με 22 πόντους -μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα- ήταν εκείνος που εκκίνησε και αποτελείωσε μια ονειρική βραδιά για τα χρώματα του Πικερμίου στο τοπικό ντέρμπι.

Στατιστικά 2022-2023: 190 πόντοι συνολικά – 16 πόντοι κατά μέσο όρο

 

4. Αντώνης Γκοντόπουλος – Ανόρθωση Βόλου

Μπορεί να ήταν ασταμάτητη, μπορεί να είχε χάσει μια φορά μόνο -και αυτήν στην έδρα του εκ των φαβορί για την πρώτη τετράδα IBC-, μπορεί να ήταν το απόλυτο φαβορί στην εν λόγω αναμέτρηση αλλά η ομάδα του ΓΣ Σοφάδων έχασε έδαφος στη μάχη της πρωτιάς στα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής στο Βόλο κόντρα σε μια… τρομακτική και ψυχωμένη Ανόρθωση. 

Ο Αντώνης Γκοντόπουλος ήταν ο πλέον ασταμάτητος παίκτης για τους γηπεδούχους, με τον έμπειρο άσο να παίρνει… φωτιά στο ντέρμπι και με 22 πόντους μαζί με τέσσερα εύστοχα τρίποντα να λυγίζει μετά από καιρό τον οργανισμό της Καρδίτσας -όντας την ίδια στιγμή ο πρώτος σκόρερ της βραδιάς μ; σι με τον συμπαίκτη του Σιμάκη.

Στατιστικά 2022-2023: 175 πόντοι συνολικά – 16 πόντοι κατά μέσο όρο

 

5. Παύλος Τοπάλι – Εθνικός Κοζάνης

Υπάρχει ζωή ακόμα στον Εθνικό! Με τον Παύλο Τοπάλι, τη σημαία του όλα αυτά τα χρόνια από τα τοπικά της Κοζάνης μέχρι και την φετινή άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες, να είναι σε τρομερή κατάσταση, ο Εθνικός κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων της κατάταξης του 5ου ομίλου του πρωταθλήματος κόντρα στον ΓΑΣ Μελίκης και να αποφύγει προς το παρόν την τελευταία θέση του γκρουπ.

Για την ακρίβεια, ο Τοπάλι ήταν ασταμάτητος με 25 πόντους και τρία εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να χαρίσει στον οργανισμό της Κοζάνης ένα πολύτιμο ροζ φύλλο.

 

Στατιστικά 2022-2023: 131 πόντοι συνολικά – 13 πόντοι κατά μέσο όρο

 

Προπονητής: Νίκος Θεοδωράκος – ΚούΠα Κιλκίς

Ένα ρόστερ, έμπειρο ή άπειρο, χρειάζεται έναν άκρως ικανό τεχνικό για να το καθοδηγήσει στο δρόμο προς την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ήδη από νωρίτερα. 

Και με τον Νίκο Θεοδωράκο να ηγείται της φετινής Κούπας, η αρμάδα από το Κιλκίς εξακολουθεί να κινείται συνεχώς προς τα ανώτερα επίπεδα του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ -με το τεράστιας σημασίας διπλό στην έδρα του Πιερικού Αρχέλαου να την φέρνει, αν και νεοφώτιστη στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών, σε ισοβαθμία ακόμα και στην 2η θέση πίσω από την ασταμάτητη Αρετσού Καλαμαριάς.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker