Μετά και το πέρας της 14ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Μουράτης Κούσουλας – Πικέρμι 

Συγκλονιστικός. Μονάχα αυτή η λέξη θα μπορούσε ενδεχομένως να περιγράψει όσο το δυνατόν πιο πιστά την εμφάνιση του Μουράτη Κούσουλα το απόγευμα της Κυριακής στην Καλλιθέα, με τον ικανό σκόρερ να πιάνει… φωτιά κόντρα στον Ίκαρο στο ντέρμπι της 14ης στροφής του 3ου ομίλου της λίγκας.

Για την ακρίβεια, ο άσος της ΑΕ Πικερμίου ήταν ασταμάτητος με 36 ολόκληρους πόντους και πέντε εύστοχα τρίποντα κόντρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τις απαραίτητες λύσεις για να περιορίσουν τον χαμό που έκανε στο γήπεδό τους!

 

Στατιστικά 2022-2023: 214 πόντοι συνολικά – 16 πόντοι κατά μέσο όρο

 

2. Παναγιώτης Μαντάς – Ηλιούπολη 

Ακόμα και αν τέθηκε αντιμέτωπος με την πλέον… καυτή ομάδα τόσο του δεύτερου ομίλου όσο και του Νότου γενικότερα στη Γ Εθνική, τον ΑΟΦ Πορφύρας των έξι σερί νικών, ο ΓΣ Ηλιούπολης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κόντρα στην αρμάδα από τον Πειραιά καταφέρνοντας εν τέλει να πάρει το ντέρμπι των υψηλών στρωμάτων του βαθμολογικού πίνακα.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος με 16 πόντους αφενός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και του αγώνα και αφετέρου έσπρωξε τους νεοφώτιστους από τον κόσμο της Α ΕΣΚΑ στην κατάκτηση δύο πολύτιμων βαθμών για το μέλλον τους στη λίγκα.

 

Στατιστικά 2022-2023: 88 πόντοι συνολικά – 7 πόντοι κατά μέσο όρο

 

3. Γεράσιμος Παπαγεωργίου – ΑΕ Πεντέλης

Μπορεί ο εξαιρετικά μαχητικός Εργοτέλης πάρα τη δεινή του βαθμολογική θέση να ήταν απόλυτα μεστός στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης (16-18 στο 10′, 30-25 στο 20′, 41-47 στο 30′), αλλά στο τέλος η ΑΕ Πεντέλης κατόρθωσε να φτάσει σε ένα σημαντικό διπλό σχετικά με τη μάχη που κάνει για την αποφυγή των χαμηλότερων σκαλοπατιών του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Ωστόσο, πολύ δύσκολα η ομάδα της πρωτεύουσας θα κατάφερνε κάτι αντίστοιχο αν δεν ήταν σε τόσο μεγάλη βραδιά ο Γεράσιμος Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός με 23 πόντους και επτά ολόκληρα τρίποντα -χαρίζοντας έτσι εν τέλει το ροζ φύλλο στην Πεντέλη σε ένα ματς που κρίθηκε στο καλάθι!

 

Στατιστικά 2022-2023: 175 πόντοι συνολικά – 13.5 πόντοι κατά μέσο όρο

 

4. Αποστόλης Πάντσιος – Μελίκη

Μετά την ήττα του στην Κοζάνη την περασμένη εβδομάδα, ο ΓΑΣ Μελίκης γνώριζε πολύ καλά πως κόντρα στον Άθλο Αλεξάνδρειας, μια ομάδα που επίσης έχει τους ίδιους στόχους με αυτόν αναφορικά με την παραμονή στην τέταρτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία, δεν υπάρχει χώρος για πισωγύρισμα.

Και με τον Απόστολο Πάντσιο σε ρόλο πρωταγωνιστή και εκτελεστή, με τον ικανό σκόρερ να σταματάει τελικά στους 26 πόντους με τέσσερα εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση, η Μελίκη επικράτησε στο ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων της κατάταξης του 5ου ομίλου κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την πιθανή της σωτηρία μέσω των Playouts.

 

Στατιστικά 2022-2023: 216 πόντοι συνολικά – 18 πόντοι κατά μέσο όρο

 

5. Θοδωρής Τσιαμπάς – ΚΑΟΚ 

Προκειμένου να καταφέρει να κάμψει τελικά την αντίσταση της Παναχαϊκής στο μεγάλο ντέρμπι για την κατάληψη μιας εκ των πρώτων τεσσάρων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής, ο ΚΑΟΚ θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια μεγάλη εμφάνιση από κάποιον αθλητή του.

Ο παράγοντας Χ λοιπόν του εν λόγω ντέρμπι δεν ήταν άλλος από τον Θοδωρή Τσιαμπά, ο οποίος με 18 πόντους αλλά και τρία εύστοχα τρίποντα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επαναφέρει στην κορυφή της κατάταξης -μαζί με την Νήαρ Ήστ- την αρμάδα από την Κόρινθο.

 

Στατιστικά 2022-2023: 137 πόντοι συνολικά – 11 πόντοι κατά μέσο όρο

 

Προπονητής: Τάκης Φωτεινάκης – ΓΑΣ Κομοτηνή

Με τον ΚΑΟΔ να εκτίει αυτήν την εβδομάδα το ρεπό του για τον δεύτερο γύρο στον 6ο όμιλο του πρωταθλήματος, για τον ΓΑΣ Κομοτηνής ο δρόμος της κορυφής περνούσε από τη Θεσσαλονίκη και την έδρα της Ελπίδας Αμπελοκήπων, η οποία έβαλε στους φιλοξενούμενους δύσκολα στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης.

Ωστόσο, με τον Τάκη Φωτεινάκη και το προπονητικό του επιτελείο να λειτουργούν άρτια από την άκρη του πάγκου και να καθοδηγούν εξαίσια τους αθλητές τους εντός των τεσσάρων γραμμών, η αρμάδα από τη Θράκη κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη έπειτα από σκληρή και μπασκετική μάχη -πετυχαίνοντας παράλληλα και τον στόχο της επιστροφής στην κορυφή της κατάταξης έστω και με αγώνα παραπάνω.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker