Μετά και την ολοκλήρωση της 15ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της δεύτερης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Μιχάλης Πολίτης – ΓΣ Αλμυρού

Τι και αν απέναντί του βρέθηκε μια πολύ μεστή και ισχυρή φουρνιά παικτών; Τι και αν το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι αντάξιο του βαθμολογικού κάλλους των δύο ομάδων; Ο Μιχάλης Πολίτης πήρε το όπλο του για ακόμα μια φορά κατά τη φετινή αγωνιστική σεζόν και με μια λαμπρή παράσταση, ακόμα μια, ώθησε την ομάδα του, τον ΓΣ Αλμυρού, να περάσει από το σπίτι του IBC χάρις σε μια εξαιρετική 4η περίοδο.

Για την ακρίβεια, ο πρώτος τη τάξει σκόρερ αυτήν τη χρονική στιγμή στους ομίλους του Βορρά της λίγκας ήταν ασταμάτητος στα Ιωάννινα με 34 πόντους αλλά και οκτώ εύστοχα τρίποντα αποδεικνύοντας πως δε βρίσκεται τυχαία σε μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

 

2. Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος – Γαλήνη

Μετά και την ήττα από τον Πήγασο Θυρέας την περασμένη εβδομάδα, η Γαλήνη γνώριζε πολύ καλά πως κόντρα στον ΑΟ Ερμιονίδας σε ακόμα ένα παιχνίδι με φόντο τη σωτηρία δεν είχε περιθώρια για νέα ήττα.

Και ο απόλυτος πρωταγωνιστής της κατά τη φετινή παρθενική της σεζόν στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών, ο Παναγιώτης Παπαβασιλόπουλος ήταν εκείνος που για ακόμα μια φορά έβγαλε το φίδι από την τρύπα καθότι εκτός των 21 πόντων που μετρούσε μέχρι και εκείνη τη στιγμή ήταν και αυτός που υπέγραψε στις ύστατες στιγμές του ντέρμπι τη νίκη των Πατρινών με 67-65.

 

3. Μάριος Δερμιτζάκης – ΑΟ Δάφνης

Μπορεί οι 13 πόντοι με ένα τρίποντο που πέτυχε στην Κάλυμνο να μη συγκινούν και να μην τρομάζουν το μάτι, αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς τον Μάριο Δερμιτζάκη ο ΑΟ Δάφνης πολύ δύσκολα θα περνούσε από την έδρα της πολύ σκληρής για να πεθάνει ΕΑΚΑ το μεσημέρι της Κυριακής.

Ουσιαστικά, ο έμπειρος αθλητής ήταν εκείνος που ανέλαβε στο τέλος τον κύριο όγκο επιθέσεων, όταν και τόσο κοντά στην ρακέτα όσο και από την περίμετρο πήρε… φωτιά και ώθησε την ομάδα του σε ένα διπλό παραμονής στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος.

 

4. Δημήτρης Καραμήτσος – Αγριά

Ακόμα και αν έχει προσπεράσει τα 40+ έτη ζωής προ πολλού, ο Δημήτρης Καραμήτσος εξακολουθεί να αποτελεί έναν ισχυρό μπελά με τη σωματοδομή και την εμπειρία του για κάθε αντίπαλη άμυνα -με τον έμπειρο «ψηλό» να είναι ασταμάτητος στον πρόσφατο αγώνα της Αγριάς κόντρα στην Ανόρθωση Βόλου και να χαρίζει στην ομάδα του το ροζ φύλλο με φόντο την παραμονή στο τοπικό ντέρμπι.

Ουσιαστικά, ο Καραμήτσος πήρε… φωτιά με 21 πόντους μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα και μη μπορώντας να περιοριστεί σε κανένα σημείο της βραδιάς από την επίσης πολύπειρη frontline των φιλοξενούμενων δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ώθησε τους οικοδεσπότες στο τέταρτο φετινό τους ροζ φύλλο.

5. Κωνσταντίνος Τσέλιος – Νήαρ Ηστ

Με την υπογραφή του Τσέλιου η Νήαρ Ηστ! Σε ένα από τα δύο (μαζί με το ΚΑΠ – ΚΑΟΚ) ντέρμπι κορυφής στα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής αυτό του Σαββατοκύριακου, η Νήαρ Ηστ κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Δίωνα Κυπαρισσίας και να συνεχίσει την πορεία της προς τη Β Εθνική.

Ο Κωνσταντίνος Τσέλιος ήταν μάλιστα ο άνθρωπος της στιγμής για την αρμάδα της Καισαριανής, με τον έμπειρο γκαρντ να είναι συγκλονιστικός με 25 πόντους (πρώτος σκόρερ) και 5 εύστοχα τρίποντα (πρώτος μπόμπερ) οδηγώντας τους οικοδεσπότες σε ένα τεράστιο θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια από τις πλέον ενισχυμένες ομάδες του γκρουπ.

 

Προπονητής: Άκης Μάντζιος – ΑΕ Πεντέλης

Από θρίλερ άλλο τίποτα… Η ΑΕ Πεντέλης έχει εξελιχθεί σε άρχοντα των θρίλερ στο φετινό 2ο όμιλο της Γ Εθνικής, με την ομάδα της πρωτεύουσας να περνάει κατά την 15η στροφή και από το Χαλάνδρι και από το σπίτι του τοπικού ΑΟΚ σε απόσταση καλαθιού.

Ο Άκης Μάντζιος και το προπονητικό του επιτελείο μάλιστα, αξίζουν τα δικά τους λουλούδια για το εν λόγω επίτευγμα, καθότι ακόμα και αν το νεανικό ρόστερ που έχει σφυρηλατηθεί φέτος στην Πεντέλη βρέθηκε για άλλη μια φορά πίσω στο σκορ μετά και το φινάλε της 3ης περιόδου, κατόρθωσαν να πάρουν από τους παίκτες αυτά που ήθελαν στην 4η και ύσταση περίοδο και να πανηγυρίσουν ακόμα μια νίκη στο δρόμο της σωτηρίας.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker