Μετά και την ολοκλήρωση της 16ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της δεύτερης αυτής εβδομάδας της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Γιώργος Λεπενιώτης – ΑΟ Τρίκαλα

Μπορεί να μη διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του για το δικό του επίπεδο πάντα, αλλά ο Γιώργος Λεπενιώτης θα αποτελεί πάντοτε μια πρώτης τάξης απειλή για κάθε αντίπαλη άμηνα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Μάλιστα, ο έμπειρος γκαρντ αυτό φρόντισε να το αποδείξει στο ντέρμπι της Θεσσαλίας κόντρα στον Αμπελώνα, όταν και με 27 ολόκληρους πόντους αλλά και τρία εύστοχα τρίποντα κατόρθωσε να χαρίσει ένα κομβικό διπλό, στον πόντο μάλιστα, στην ομάδα του, τον ΑΟ Τρίκαλα, που συνεχίζει έτσι απτόητος την πορεία πρωταθλητισμού του στον 4ο όμιλο της λίγκας.

 

2. Σταύρος Χονδρόπουλος – ΑΟ Ερμιονίδας

Ο Σταύρος Χονδρόπουλος πήρε το όπλο του κόντρα στον Πήγασο, με τον έμπειρο άσο να διαλύει με 31 πόντους αλλά και επτά εύστοχα τρίποντα την αντίσταση της ομάδας του Άστρους στο πρόσφατο μεταξύ τους ντέρμπι για τα χαμηλότερα σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής -χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη ανάσα στη δική του ομάδα, τον ΑΟ Ερμιονίδας.

Μάλιστα, ο Χονδρόπουλος πήρε… φωτιά στο δεύτερο μέρος σε αυτό το πολύ σπουδαίο παιχνίδι σημειώνοντας 24 πόντους σε αυτό το διάστημα συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των τελευταίων 10 της ομάδας του στο φοβερό 14-0 σερί με το οποίο καθάρισε την υπόθεση νίκης.

3. Γιάννης Ουλουσίδης – ΦΟ Βροντάδου

Με την ομάδα του, τον ΦΟ Βροντάδου, να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση των φιλοξενούμενων μην καταφέρνοντας να ξεφύγει με σημαντικές αποστάσεις στον πίνακα του σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Γιάννης Ουλουσίδης βγήκε μπροστά για τους Χιώτες και λύγισε σχεδόν μόνος του την αντίσταση της πολύ σκληρής για να πεθάνει ΕΑ Καλύμνου του μεσημέρι της Κυριακής.

Για την ακρίβεια, ο ικανός αθλητής πήρε από το χέρι τους νησιώτες με 24 πόντους αλλά και τρία εύστοχα τρίποντα διερύνοντας έτσι το νικηφόρο της σερί αγώνων εντός του 2023 ακόμα περισσότερο.

4. Θοδωρής Τσιαμπάς – ΚΑΟ Κορίνθου

Με τον Γλαύκο Έσπερο να μην εγκαταλείπει σε καμία περίπτωση τον αγώνα μετά και τα σημαντικά προβαδίσματα των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ο ΚΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Θοδωρή Τσιαμπά τον άνθρωπο των κρίσιμων στιγμών του για ακόμα μια φορά.

Ο άλλοτε παίκτης του ΑΟ Αγρινίου ήταν μάλιστα σε ημιάγρια κατάσταση κόντρα στο συγκρότημα της Πάτρας και παίρνοντας… φωτιά από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ με 27 πόντους αλλά και τέσσερα εύστοχα τρίποντα έγειρε την πλάστιγγα εν τέλει υπέρ των Κορίνθιων!

 

5. Στέργιος Σωτηρίου – ΚΑΕ Παραμυθιάς

Προκειμένου φυσικά η ΚΑΕ Παραμυθιά να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του IBC για ακόμα μια φορά κατά τη φετινή σεζόν κάνοντας ένα μεγάλο βήμα εν όψει των επερχόμενων Playouts του Απριλίου, δεν θα αρκούσε φυσικά μονάχα μια ενδεχόμενη κυνική εμφάνιση του πρώτου σκόρερ της, του Κώστα Χάιδου, με τον Στέργιο Σωτηρίου να δηλώνει «παρών» στο ντέρμπι του 4ου ομίλου και να οδηγεί τους νεοφώτιστους σε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Για την ακρίβεια, το φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Παραμυθιάς ήταν σε τρομερό βράδυ και με 23 πόντους αλλά και τρία εύστοχα τρίποντα χάρισε στην Παραμυθιά μια… διπλής σημασίας νίκη κόντρα στο συγκρότημα των Ιωαννίνων.

 

Προπονητής: Μάκης Παπαδόπουλος – ΑΟ Γαλάτιστα

Δύσκολα μπορεί κανείς να συναντήσει αυτήν τη στιγμή πιο… καυτή και φορμαρισμένη ομάδα στον 6ο όμιλο της φετινής Γ Εθνικής από τον ΑΟ Γαλάτιστα, με τον Μάκη Παπαδόπουλο και τους άμεσους συνεργάτες του να καταφέρνουν εδώ και καιρό να παίρνουν κάτι παραπάνω από ό,τι μπορούν να δώσουν από τους παίκτες τους στο δρόμο για την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα, το πιο πρόσφατο… θύμα δεν ήταν άλλο από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, με την Γαλάτιστα του κόουτς Παπαδόπουλου να διανύει μια τρομερή 4η περίοδο της τάξης του 12-25 επί μέρους σκορ και να αλώνει την Θεσσαλονίκη για ακόμα ένα ροζ φύλλο!

 

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker