Μετά και την ολοκλήρωση της 18ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Γρούδος – ΚΑΟΔ

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πλέον σημαντικό παιχνίδι της ομάδας του, του ΚΑΟΔ, στο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Γ Εθνικής, ο Δούκας Γρούδος πήρε από το χέρι τον σύλλογο της Δράμας στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον ΓΑΣ Κομοτηνής.

Για την ακρίβεια, πήρε το όπλο του με 29 πόντους μαζί με τρία εύστοχα τρίπονα κάνοντας έτσι το κάτι παραπάνω από το σύνηθες χαρίζοντας στην ομάδα του ακόμα ένα προβάδισμα προς την κατάταληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας της λίγκας.

2. Ζωγράφος – Ιωνικός Ιωνίας

15 νίκες στη σειρά ήταν πάρα πολλές αλλά και μια -η καλύτερη της κατηγορίας- επίδοση που την είχε θέσει στην πρώτη θέση και μαθηματικά της κανονικής διάρκειας στα του 5ου ομίλου της λίγκας -με τον Ιωνικό Ιωνίας να γίνεται η πρώτη ομάδα που λυγίζει φέτος την Αρετσού.

Απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ζωγράφο, ο οποίος πήρε… φωτιά με 17 πόντους αλλά και πολλές λύσεις κάτω από το καλάθι της αρμάδας από την Καλαμαριά -μια επίδοση φυσικά που κρατάει την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα καλά εντός του παιχνιδιού πρόκρισης στην πρώτη τετράδα και τα Playoffs.

3. Μαυροειδής – Ίκαρος Καλλιθέας

Aκόμα και αν η ομάδα του, ο Ίκαρος Καλλιθέας, δεν κατάφερε να σπάσει και τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο αγώνα του κόντρα στην Ελευθερία, ο Μαυροειδής με τους 20 πόντους αλλά και το ένα τρίποντο που πέτυχε ήταν ο πιο κυρίαρχος παίκτης της αναμέτρησης κόντρα στο Μοσχάτο για τους γηπεδούχους.

Μάλιστα, ο ικανός «ψηλός» έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει μια νίκη με άρωμα δυάδας στην ομάδα της Καλλιθέας αποδεικνύοντας πως διανύει δίκαια μια φοβερή σεζόν στην πρωτεύουσα.

4. Κρανιάς – Μελίσσια

Με τον Κρανιά να γράφει 20 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα αποδεικνύοντας φυσικά προς πάσα κατεύθυνση πως δε βρίσκεται τυχαία σταθερά από την αρχή της σεζόν στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων σκόρερ του Νότου της Γ Εθνικής, τα Μελίσσια πέρασαν από το Κορωπί στο νήμα με 74-73 το απόγευμα της Κυριακής.

Ουσιαστικά, αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη τους κόντρα στην ομώνυμη ομάδα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και με το 2/2 αγκαλιά τους πλέον έχουν αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα σε ένα πιθανό ματσάρισμα των δύο συλλόγων τον Απρίλιο.

5. Ξιούρας – Ιωάννινα ΣΚ

Την απόλυτη παράσταση της σεζόν στον 4ο όμιλο της λίγκας για φέτος βίωσαν στην Καρδίτσα πριν από μερικές ώρες οι παίκτες του IBC, οι οποίοι χάρισαν στην ομάδα τους ένα τεράστιας σημασίας αλλά και ευρύ από άποψη σκορ διπλό στην έδρα του ΓΣ Σοφάδων με 87-71 -με την απόσταση να είναι σταθερά άνω των 20 πόντων ήδη από το δεύτερο δεκάλεπτο.

Ουσιαστικά, ο Ξιούρας ήταν για άλλη μια φορά ο απόλυτος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων, με τον ικανό άσο να γράφει 22 πόντους με τέσσερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο και να οδηγεί την αρμάδα από τα Ιωάννινα σε μια μεγάλη επιτυχία,

Προπονητής: Χολέβας – ΑΣ Πέρα

Το να κερδίζεις την καλύτερη και πρωτοπόρο ήδη από τις απαρχές της σεζόν ομάδα του ομίλου μόνο εύκολη αποστολή δεν είναι, με τον ΑΣ Πέρα να κάμπτει την αντίσταση της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου με σχεδόν 20 πόντους απόσταση αγγίζοντας μάλιστα και το φράγμα των 100 πόντων!

Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό το καίριο αποτέλεσμα έπαιξε φυσικά και το τεχνικό επιτελείου του συλλόγου, με τον κόουτς Χολέβα και τους συνεργάτες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι να διατηρούν τους παίκτες τους στρατηγικά και αγωνιστικά σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση -κάτι που φυσικά οδήγησε και σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση το απόγευμα της Κυριακής.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker