Μετά και την ολοκλήρωση της 19ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Θοδωρής Αγόρης – ΚΑΠ

Δεν είναι μονάχα οι 20 πόντοι που πέτυχε. Δεν είναι τα πέντε εύστοχα σουτ που βρήκε από μακρινή απόσταση. Είναι κυρίως οι πάρα πολλές λύσεις που χάρισε στην ομάδα του, την ΚΑΠ, επιθετικά όταν η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά στο φινάλε ενός συνερπαστικού αγώνα στην Τέντα κόντρα στην τοπική Καλαμάτα.

Ο Θοδωρής Αγόρης, ένας από τους πλέον καταξιωμένους σουτέρ των εθνικών κατηγοριών, βίωσε μια από τις καλύτερες βραδιές του τη φετινή σεζόν και χάρισε στην Αγία Παρασκευή την παραμονή της στην 2η θέση μια βδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στον 1ο όμιλο κόντρα στη Νήαρ Ηστ.

2. Κώστας Mανταλβάνος – Εργοτέλης

12 πόντους πίσω στον πίνακα του σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, σε ένα χρονικό σημείο όπου συνολικά είχε πετύχει μόλις 18 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά της συνάντησής του με μια από τις φορμαρισμένες ομάδες του 2ου ομίλου της λίγκας, τον ΑΟΦ Πορφύρας.

Ωστόσο, και έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον τρομερό Κώστα Μανταλβάνο των 22 πόντων και των πάρα πολλών λύσεων κάτω από τις δύο ρακέτες, ο Εργοτέλης πέρασε από τον Πειραιά και παρέμεινε ζωνταντός στη μάχη της παραμονής -την ίδια στιγμή που ισοφάρισε την μεταξύ του σειρά με τον Πορφύρα στο 1-1.

3. Ερμίρ Χότζα – Καστοριά

Όπως έχουμε τονίσει ξανά και στο άμεσο παρελθόν, η επιστροφή του Ερμίρ Χότζα έχει αναβαθμίσει επιθετικά την Καστοριά κάνοντάς την πολύ πιο επικίνδυνη και αποτελεσματική στο αντίπαλο μισό του παρκέ.

Μάλιστα, ο ικανός «ψηλός» ήταν ασταμάτητος για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν στο ντέρμπι με την ανεβασμένη ΚούΠα Κιλκίς και μετρώντας 28 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του συλλόγου του για την είσοδό του στα Playoffs του 5ου ομίλου της λίγκας.

4. Σωτήρης Γκιουλέκας – Αμπελώνας

Μπορεί να σπατάλησε αρκετά σημαντικές αποστάσεις που έχτισε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εν τέλει ο Αμπελώνας κατάφερε να αποδράσει με ένα μεγάλο διπλό στις βαλίτσες του από την Παραμυθιά και την έδρα της ομώνυμης ομάδας με 69-68.

Ο ηγέτης του συλλόγου της Λάρισας, ο Σωτήρης Γκιουλέκας, βγήκε για ακόμα μια φορά μπροστά για τους Θεσσαλούς και με 17 πόντους μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα προσπάθησε να καλύψει και το κενό του Καραδήμα -στο δρόμο για ένα μεγάλο διπλό στη μάχη της παραμονής.

5. Χρήστος Γκαβανόπουλος – Ηλιούπολη

Αν υπήρχε ένα ματς στον 2ο όμιλο της λίγκας που το αποτέλεσμά του θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στην κορυφή ανεξαρτήτως νικητή αυτό ήταν φυσικά το ντέρμπι μεταξύ των 3ου ΓΣ Ηλιούπολης και 2ου ΑΣ Πέρα -με τον Χρήστο Γκαβανόπουλο να είναι εν ολίγοις ο άνθρωπος εκείνος που με 19 πόντους και τρία εύστοχα τρίποντα έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Πλέον λοιπόν, με τον έμπειρο αθλητή να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής τους, οι νεοφώτιστοι από την Α ΕΣΚΑ έκαναν το 2/2 για φέτος κόντρα στον εν λόγω αντίπαλό τους και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν όλα είναι ανοιχτά για τη μεταξύ τους κόντρα και στα Playoffs.

Προπονητής: Μύρωνας Παπαδάκης – Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μετά από ένα (αυτο)καταστροφικό πρώτο μέρος κόντρα σε μια σκληρή και ικανή ομάδα όπως η ΑΕ Πεντέλης, όπου είχε σκοράρει μόλις 22 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά και είχε βρεθεί πίσω στον πίνακα του σκορ ακόμα και με διψήφιες αποστάσεις, η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου με τον Μύρωνα Παπαδάκη να την καθοδηγεί εξαίσια από την άκρη του πάγκου κατάφερε να ρεφάρει εμφάνιση και αποτελεσματικότητα κάνοντας έτσι το 8/8 στην έδρα της στην πρώτη της διαχρονικά παρουσία στη Γ Εθνική.

Ο ικανός προπονητής μάλιστα, ωθώντας τους παίκτες του να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και όρεξη στο παρκέ φτάνοντας τέλικα σε μια σπουδαία νίκη, η οποία τους ωθεί να απέχουν μόλις ένα ροζ φύλλο από την μαθηματική πρωτιά του 2ου ομίλου.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker