Μετά από πολλούς μήνες απουσίας, το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής επέστρεψε το απόγευμα της περασμένης πλέον Κυριακής (9/10) με 30+ αναμετρήσεις σε Νότο και Βορρά, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους παίκτες αλλά και τον καλύτερο προπονητή της 1ης αγωνιστικής στη λίγκα.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής

 

1. Φωκίων Φωτόπουλος – ΑΟΚ Χαλανδρίου

Το ντεμπούτο του πολύ ανεβασμένου σε σχέση με την περασμένη σεζόν ΓΣ Κορωπίου δεν κατάφερε να συνδυαστεί με νίκη στο Χαλάνδρι, με τον τοπικό ΑΟΚ να είναι ο τελικός νικητής της βραδιάς.

Φυσικά, η τύχη της αναμέτρησης θα ήταν αρκετά πιο διαφορετική αν δεν υπήρχε ο Φωκίων Φωτόπουλος, με τον 23χρονο γκαρντ να πιάνει… φωτιά κόντρα στους φιλοξενούμενους και να χαρίζει στην ομάδα του, την οποία είχε βοηθήσει να σωθεί στον περσινό 3ο όμιλο της λίγκας στο κυριολεκτικά τελευταίο ματς της χρονιάς.

Συνολικά, εκκίνησε την πρεμιέρα με 32 ολόκληρους πόντους, τους περισσότερους στο Νότο της λίγκας, αλλά και 5 εύστοχα τρίποντα βάζοντας εξαιρετικά δύσκολα στους αντιπάλους του.

 

2. Χαράλαμπος Μουρατίδης – ΓΑΣ Άμφισσας

Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες του μπάσκετ της ΕΣΚΑΣΕ και των περιοχών που περιλαμβάνει, ο Χαράλαμπος Μουρατίδης, πήρε το όπλο του ήδη από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της σεζόν, με τον έμπειρο φόργουορντ να κάνει ό,τι θέλει κόντρα στην ΚΑΕ Παραμυθιά και να χαρίζει στον οργανισμό του, τον ΓΑΣ Άμφισσας, την πρώτη του νίκη στο επίπεδο των Εθνικών Κατηγοριών μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, ο ικανός σκόρερ βγήκε μπροστά για την ομάδα του και με 33 πόντους κατάφερε να της χαρίσει το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα παιχνίδι που από την αρχή μέχρι και το φινάλε του ήταν πολύ κοντά στο σκορ.

Ωστόσο, ο Μουρατίδης έκανε ό,τι μπορούσε για να φύγει νικητής από το γήπεδο, κάτι που εν τέλει κατάφερε εκκινώντας με το δεξί στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος.

 

3. Γιάννης Καστανιώτης – Δίων Κυπαρισσίας 

Ντεμπούτο… φωτιά! Δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο δυνατό τρόπο για να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα χρώματα της νέας του ομάδας, του Δίωνα Κυπαρισσίας, ο Γιάννης Καστανιώτης, με τον 28χρονο σέντερ που κατέφθασε στην πόλη πριν από μερικές μόλις ημέρες να είναι ο κύριος λόγος της μεγάλης νίκης του Δίωνα Κυπαρισσίας στην Αγία Παρασκευή -την πρώτη ιστορικά σε επίπεδο Γ Εθνικής εντός της Αθήνας.

Συνολικά, ο μέχρι πρότινος παίκτης του Εθνικού Πειραιά θα μετρούσε 21 πόντους αλλά και αρκετά πράγματα που είναι αδύνατο να αποτυπωθούν στο φύλλο αγώνα, κάνοντας ό,τι μπορούσε για να χαρίσει στους φιλοξενούμενους την πρώτη τους νίκη για τη φετινή χρονιά.

Το γεγονός δε πως κράτησε τον “φονικό” στα του Κυπέλλου Ελλάδας Γρηγόρη Παππά μόλις στους 13 πόντους ίσως και να λέει πολλά περισσότερα από τους δικούς του 21…

 

4. Κωστής Τσάβος – Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Το παιδί-θαύμα του Αγίου Δημητρίου, ο Κωστής Τσάβος, ήταν και πάλι εξαιρετικός μετά τις πολύ μεστές του επιδόσεις στο Κύπελλο Ελλάδος και κόντρα στην Ηλιούπολη, σε ένα ματς όπου χάρις τα μπασκετικά του όργια ώθησε την ομάδα σε μια ηχηρή νίκη – ανατροπή για την πρεμιέρα της Γ Εθνικής.

Γενικότερα, με τους 25 ολόκληρους πόντους που πέτυχε στην 1η αγωνιστική αφενός κατάφερε να σκαρφαλώσει στους κορυφαίους σκόρερ του Νότου σε αυτό το χρονικό όριο και αφετέρου και πολύ πιο σημαντικό να οδηγήσει την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή της τάξης του -14 (26-40) στο τέλος του πρώτου μέρους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην αντίπαλη ρακέτα -όπως άλλωστε είχε κάνει και πάλι στις πρόσφατες αναμετρήσεις του Κρόνου στο Κύπελλο.

 

5. Κωνσταντίνος Κοχλιαρίδης – Άθλος Αλεξάνδρειας 

Μετά το περσινό του πολύ δυναμικό πέρασμα από την ομάδα του ΑΟΚ Βέροιας, με τον οποίον κατάφεραν εν τέλει μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν να παραμείνουν στη Γ Εθνική, ο Κωνσταντίνος Κοχλιαρίδης συνεχίζει την καριέρα του και πάλι στον 5ο όμιλο του πρωταθλήματος με τον Άθλο Αλεξάνδρειας, με τον οποίο έκανε ένα πολύ μεστό ντεμπούτο στον κόσμο της φετινής σεζόν.

Ο 21χρονος ικανός σκόρερ πήρε το όπλο του κόντρα ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας στο ντέρμπι των νεοφώτιστων του γκρουπ τους και σταματώντας εν τέλει στους 21 πόντους κατάφερε να χαρίσει στη νέα του αρμάδα την πρώτη της νίκη σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών στην ιστορία της μετά και τον περσινό της προβιβασμό στα σαλόνια της Γ Εθνικής.

 

Προπονητής: Χρήστος Μυριούνης – Δίων Κυπαρισσίας

Οι Καστανιώτης και Dakovic έκαναν ό,τι ήθελαν κάτω από τις ρακέτες, οι “κοντοί” τα πήγαν πολύ καλά για τον όγκο των σουτ τους από την περίμετρο, η επίθεση διένυσε ένα γεμάτο βράδυ με 80 πόντους γενικότερα αλλά και 24 στην 4η και τελευταία περίοδο.

Πίσω από όλα αυτά ωστόσο, υπάρχει πάντοτε ο εκάστοτε προπονητής, με τον Χρήστο Μυριούνη να έχει αναβαθμίσει από τη στιγμή που ανέλαβε τον Δίωνα Κυπαρισσίας μεσούσης της περασμένης χρονιάς και να μοιάζει με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να τον οδηγήσει σε μια ακόμα καλύτερη χρονιά στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις.

supersurvey.com