Μετά και την ολοκλήρωση της 22ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Παναγιώτης Νικολάου – Παναχαϊκή

Το ντέρμπι σε αυτήν την ύστατη 22η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής ήταν ένα και η σημασία του απλή, αφού όποιος εκ των Παναχαϊκής και Δίωνα Κυπαρισσίας χαμογελούσε στο τέλος θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε στα χέρια του και την απόλυτη πρόκριση στα Playoffs της λίγκας.

Αυτοί που χαμογέλασαν λοιπόν, στο φινάλε ήταν τελικά οι Αχαιοί, οι οποίοι αντικρίζοντας των εκ των ηγετών τους Παναγιώτη Νικολάου σε τρομερή μέρα (25 πόντοι – 1 τρίποντο) επιβίωσαν στο θρίλερ της Πάτρας και έκοψαν αυτοί το νήμα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

2. Κώστας Κυριακόπουλος – ΑΟΦ Πορφύρας

Με το φοβερό μπάζερ μπίτερ μισού γηπέδου πριν από 4 περίπου μήνες στο Λίντο και την έδρα του Εργοτέλη έδωσε το σύνθημα του φορμαρίσματος και με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στη Νάξο στο απόλυτο ντέρμπι για την πρόκριση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της λίγκας κόντρα στον Πανναξιακό ο Κώστας Κυριακόπουλος υπέγραψε μια μεγάλη πρόκριση στα Playoffs.

Ουσιαστικά, ο ικανός σουτέρ πήρε το όπλο του για άλλη μια φορά και γράφοντας 24 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα ήταν ο άνθρωπος εκείνος που πλήγωσε περισσότερο τους νησιώτες στο δρόμο για μια τρομερή 4η περίοδο αλλά και την μεγάλη πρόκριση στην τετράδα, εκεί όπου θα μπει αξιώσεις σε μια δύσκολη σειρά με την Αναγέννηση.

3. Θοδωρής Οικονόμου – ΓΑΣ Βασιλικά

Μπορεί οι πιθανότητές τους για πρόκριση στα Playoffs του 6ου ομίλου της Γ Εθνικής να ήταν ελάχιστες. Μπορεί να έγιναν ακόμα μικρότερες από τη στιγμή που τα έβρισκαν σκούρα κόντρα στον Απόλλωνα στην Καλαμαριά.

Ωστόσο, οι παίκτες και οι προπονητές του νεοφώτιστου ΓΑΣ Βασιλικών δεν τα έβαλαν κάτω και με μπροστάρη τον ασταμάτητο Θοδωρή Οικονόμου με 17 πόντους και καίρια καλάθια κοντά στο καλάθι να δίνει το σύνθημα για μια μεγάλη νίκη με επί μέρους σκορ της τάξης του 8-18 στην 4η και τελευταία περίοδο αλλά και για την πρόκριση στην πρώτη τετράδα του ομίλου μετά και τα στραβοπατήματα των Ανατόλια και ΑΟ Γαλάτιστα κόντρα σε ΓΑΣ Κομοτηνής και ΚΑΟΧ.

4. Πάνος Παπούλιας – ΓΣ Αλμυρού

Αν και θα έπρεπε να περάσει πρώτα πάρα πολλή ώρα από τη στιγμή που διακόπηκε το ματς μέχρι και την επανέναρξή του, ο ΓΣ Αλμυρού κατάφερε με μια μεγάλη ανατροπή στην τελευταία περίοδο να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια του ανώτερου για 30 λεπτά ΓΑΣ Άμφισσας και με αυτό το διπλό να κλείσει την κανονική διάρκεια στην κορυφή του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Κάτι τέτοιο όμως, δε θα λάμβανε χώρα αν ο σε τρομερή κατάσταση φέτος Πάνος Παπούλιας δεν έβγαινε μπροστά για την ομάδα του, με τον έμπειρο αθλητή να οδηγεί στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας τον οργανισμό της Μαγνησίας γράφοντας 31 πόντους κόντρα στους γηπεδούχους.

5. Γιώργος Φόρογλου – Ιωνικός Ιωνίας

Μπορεί τελικά να μην κατάφερε να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στα του 5ου ομίλου της Γ Εθνικής, αλλά με τη νίκη του επί του Ολύμπου Ελευθερίου Κορδελιού ο Ιωνικός αφενός μπήκε στα Playoffs και μαθηματικά και αφετέρου πέτυχε μια βολική βάσει του μεταξύ τους ρεκόρ στην κανονική διάρκεια της λίγκας αντιστοίχιση με την πρωτοπόρο βέβαια Αρετσού Καλαμαριάς.

Ο κύριος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Ιωνίας δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Φόρογλου, ο οποίος βγήκε μπροστά για τους Θεσσαλονικείς με 15 πόντους και όντας ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης τους οδήγησε τελικά σε ένα διπλό πολύ σημαντικό για τη συνέχεια -ειδικότερα αν λάβει χώρα ένα σενάριο νέας μεταξύ τους συνάντησης στη δεύτερη φάση.

Προπονητής: Βαγγέλης Δεγαϊτάς – Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Δε θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του ο Βαγγέλης Δεγαϊτάς, με τον έμπειρο τεχνικό, που εδώ και μερικές εβδομάδες εκτίει διπλό ρόλο στον Άγιο Δημήτριο και τον Κρόνο, να οδηγεί το συγκρότημά του στην κορυφαία του εμφάνιση για τη φετινή σεζόν αλλά και μια ευρεία νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Αναγέννηση, ακόμα και αν εκείνη δεν είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο.

Για την ακρίβεια, ο Κρόνος ήταν σε τρομερό βράδυ και ακόμα και αν η απόσταση με τους Κρητικούς έκλεισε τελικά στους 22 πόντους (95-73) το άξιο αναφοράς δεν είναι άλλο από το άκρως ηχηρό 62-30 του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο πιστοποίησε και μια πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά εν όψει της δύσκολης σειράς με το Κορωπί για τα Playouts.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

Quiz Maker