Μετά και το πέρας της 6ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Πέτρος Βελισσαρίου – Ανατόλια

Μετά από ένα μέτριο για την ενίσχυση που υλοποίησε κατά το φετινό καλοκαίρι, το Ανατόλια αρχίζει σιγά και σιγά και βρίσκει τα πατήματά του στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής, με το κολέγιο της Θεσσαλονίκης να περνάει σε ένα σπουδαίο παιχνίδι από τη γειτονική Καλαμαριά και την έδρα του τοπικού Απόλλλωνα με 88-83 για την έκτη αγωνιστική της λίγκας -σε μια μεγάλη νίκη και ψυχολογικού χαρακτήρα.

Σ΄ αυτό το σπουδαίο παιχνίδι, που δεν κατάφερε μάλιστα να κριθεί με την λήξη της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης και οδηγήθηκε και στο έξτρα πεντάλεπτο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλο από τον Πέτρο Βελισσαρίου, ο οποίος πήρε… φωτιά και με 28 πόντους με επτά (!) ολόκληρα εύστοχα τρίποντα έσπρωξε δυναμικά την ομάδα του σε ακόμα μια νίκη.

Μάλιστα, ο έμπειρος σουτέρ μετρούσε μέχρι στιγμής 11 πόντους ανά βραδιά στην τρέχουσα σεζόν, με τους 17 περισσότερους που πέτυχε κόντρα στον Απόλλωνα να πιστοποιούν φυσικά το τρομερό βράδυ στο οποίο και βρέθηκε την Κυριακή!

Στατιστικά 2022-2023: 82 πόντοι συνολικά – 14 πόντοι κατά μέσο όρο

2. Παντελής Σέττος – Ηλιούπολη

10 πόντους στην 1η περίοδο. 6 πόντους στην 2η περίοδο. Αυτή ήταν η απόσταση που συνάντησε στο διάβα του ο ΓΣ Ηλιούπολης χθες (13/11) κόντρα στο Κορωπί -σε ένα πολύ δύσκολο τόσο πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ όσο και μετά το πέρας του ημιχρόνου παιχνίδι.

Ωστόσο, με τον Παντελή Σέττο να βιώνει μια ακόμα πολύ μεστή εμφάνιση στη φετινή σεζόν και να σταματάει εν τέλει στους 17 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο, οι νεοφώτιστοι από την Α ΕΣΚΑ κατόρθωσαν αρχικά να μπουν και πάλι στην εξίσωση της αναμέτρησης και εν συνεχεία να φτάσουν και σε ένα σπουδαίο διπλό -που τους ανεβάζει πια στους 10 βαθμούς (4-2 ρεκόρ)!

Έτσι, ο Σέττος συνεχίζει την εξαιρετικά γεμάτη σεζόν του και ξεπερνώντας πλέον το φράγμα των 70 πόντων αθροιστικά (72 μετράει για την ακρίβεια) οδηγεί βάζοντας και αυτός το δικό του λιθαράκι την ομάδα του στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου.

Στατιστικά 2022-2023: 72 πόντοι συνολικά – 12 πόντοι κατά μέσο όρο

3. Αιμίλιος Αλεξιάδης – Σοφάδες

Όταν κατά το φετινό καλοκαίρι απέκτησε διπλό δελτίο και ξεκινούσε τα… δρομολόγια μεταξύ ΑΣ Καρδίτσας και ΓΣ Σοφάδων, λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν πως από τόσο νωρίς ο Αιμίλιος Αλεξιάδης θα άφηνε έντονα το στίγμα του στις εθνικές κατηγορίες.

Τελευταίο χρονικά θύμα του νεαρού αθλητή δεν ήταν άλλο από τον ΑΟ Τρίκαλα στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης στροφής του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος, όπου και σκοράροντας 23 πόντους με πέντε εύστοχα τρίποντα κατάφερε να χαρίσει πολύ μεγάλα προβαδίσματα στο σύνολο της Καρδίτσας, τα οποία και διαφύλαξε εκείνο μέχρι και την εκπνοή παρά την όποια αντίσταση των Τρικαλινών.

Πλέον μάλιστα, με αυτήν του τη μεγάλη βραδιά, ο Αλεξιάδης φιγουράρει και στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του εν λόγω γκρουπ, με τον νεαρό άσο να ξεπερνάει παράλληλα και το φράγμα των 100 πόντων για φέτος!

Στατιστικά 2022-2023: 109 πόντοι συνολικά – 18 πόντοι κατά μέσο όρο

 

4. Εμμάνουελ Γκόντγουιν – Ελευθερία Μοσχάτου

Μπορεί οι 12 πόντοι που μέτρησε στην Κάλυμνο το μεσημέρι της Κυριακής να μην… τρομάζουν, ωστόσο ο Εμμάνουελ Γκόντγουιν έκανε πολλά περισσότερα από αυτήν την απλή στατιστική και βοήθησε την ομάδα του αρχικά να γλυτώσει το σοκ της πίεσης της ΕΑΚΑ και εν συνεχεία να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός γκαρντ ήταν ασταμάτητος στην 4η και τελευταία περίοδο και όταν η μπάλα… έκαιγε πιο πολύ από ποτέ πήρε από το χέρι την αρμάδα της πρωτεύουσας με 7 σερί πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο της βραδιάς και της χάρισε ένα σπουδαίας σημασίας διπλό!

Στατιστικά 2022-2023: 75 πόντοι συνολικά – 12.5 πόντοι κατά μέσο όρο

 

5. Παναγιώτης Τζάιδας – ΚΑΟΚ

Από την παραλίγο Κόλαση στον Παράδεισο με βαρκάρη τον Τζάιδα! Ο ικανός άσος ήταν ασταμάτητος κόντρα στην Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή (13/11) και κατάφερε με μια σπουδαία εμφάνιση -ακόμα μια για την ακρίβεια- να σπρώξει την ομάδα του, τον ΚΑΟΚ, σε άλλη μια επιτυχία στον κόσμο του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής!

Συγκεκριμένα, ο Τζάιδας πήρε… φωτιά με 19 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο αλλά και σωρεία μεγάλων σουτ όταν οι Κορίνθιοι τα χρειάζονταν πιο πολύ από ποτέ -με τον νεαρό να επιστρέφει φέτος στην Κόρινθο μετά από τρία περίπου χρόνια και να έχει… βαλθεί να την επαναφέρει άμεσα στο επίπεδο της Β’ Εθνικής.

Στατιστικά 2022-2023: 65 πόντοι συνολικά – 11 πόντοι κατά μέσο όρο

 

Προπονητής: Γρηγόρης Μυστιλιάδης – Ανατόλια

Αν και το πρώτο ροζ φύλλο και εν γένει οι απόλυτα επιθυμητές εμφανίσεις άργησαν να έρθουν, το Ανατόλια έχει καταφέρει να βρει τα αγωνιστικά και ψυχολογικά του πατήματα κατά τις τελευταίες εβδομάδες στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τον… ρούκι στον πάγκο της ομάδα Γρηγόρη Μυστιλιάδη να έχει φυσικά τεράστιο ρόλο σε αυτήν την αλλαγή του τοπίου για τους Θεσσαλονικείς, με τον ικανό τεχνικό να κατευθύνει μαεστρικά την ομάδα του και να την κρατάει αυτή τη στιγμή σε πολύ πλεονεκτική θέση αναφορικά με την είσοδο στα Playoffs σε ένα γκρουπ όπου όλα είναι ανοιχτά.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker