Μετά και το πέρας της 9ης αγωνιστικής ημέρας στους ομίλους του Νότου και Βορρά στον κόσμο της Γ Εθνικής, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του επιλογές για κορυφαίους παίκτες της δεύτερης αυτής εβδομάδας.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

1. Γιάννης Ζακυνθινός – Αργοναύτης Ραφήνας

Το να γίνεται κάποιος η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να κάμψει την αντίσταση της γεμάτης φέτος μηχανής του ΑΟ Δάφνης μόνο εύκολο κα τυχαίο δεν είναι -με τον Αργοναύτη να κατορθώνει να λυγίσει τους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της λίγκας χάρις σε μια μαγική 4η περίοδο, όπου επικράτησε με επί μέρους σκορ της τάξης του 28-13.

Αν και ο ικανότατος Γεραμάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, αυτός που χτύπησε περισσότερες φορές τον αντίπαλο δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Ζακυνθινό, ο οποίος πήρε… φωτιά από την περίμετρο με τέσσερα πολύ μεγάλα τρίποντα και με 22 πόντους συνολικά έσπρωξε τους γηπεδούχους στην 7η νίκη τους για φέτος -όσες δηλαδή έχει και η Δάφνη.

 

Στατιστικά 2022-2023: 103 πόντοι συνολικά – 11 πόντοι κατά μέσο όρο

2. Μιχάλης Πολίτης – Αλμυρός

41 πόντοι. 10 τρίποντα. Καμία άλλη λέξη… Ο Μιχάλης Πολίτης ήταν κάτι περισσότερο από ΑΠΙΘΑΝΟΣ στη νίκη του ΓΣ Αλμυρού το απόγευμα της Κυριακής (4/12) επί των Τιτάνων Παλαμά για την 9η στροφή του 4ου ομίλου -με τον έμπειρο αρχισκόρερ όχι απλά να βιώνει την καλύτερη ατομική επίδοση στο τρέχον πρωτάθλημα της Γ Εθνικής αλλά και να καταφέρνει να μπει και πάλι στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του γκρουπ μετρώντας πια 165 πόντους!

Ταυτόχρονα δε, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει φυσικά και το γεγονός πως ο Πολίτης μέτρησε ακριβώς τους μισούς πόντους των αντιπάλων (41 έναντι 82) αλλά και το 39% των συνολικών πόντων της ομάδα της Μαγνησίας (41 από τους 109).

 

Στατιστικά 2022-2023: 165 πόντοι συνολικά – 21 πόντοι κατά μέσο όρο

3. Σπύρος Μάκαρης – Πανναξιακός

Όταν ο τελευταίος του βαθμολογικού πίνακα τίθεται αντιμέτωπος με τον πρώτο, τότε το φαβορί είναι ξεκάθαρο ανεξαρτήτως λιγκών, εδρών και επιπέδων.

Ωστόσο, χάρις σε έναν συγκλονιστικό Σπύρος Μάκαρη, που επέστρεψε φέτος στην ομάδα, ο Πανναξιακός κατάφερε να λυγίσει τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και να φτάσει σε μια νίκη χρυσάφι αναφορικά με την αποφυγή των τελευταίων βαθμολογικά θέσεων του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Για την ακρίβεια, ο έμπειρος άσος μέτρησε 19 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο κόντρα στους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα αναγκάζοντάς τους σε ένα ηχηρό στραβοπάτημα…

 

Στατιστικά 2022-2023: 118 πόντοι συνολικά – 17 πόντοι κατά μέσο όρο

 

4. Αιμίλιος Αλεξιάδης – Σοφάδες

Με τις δύο εβδομάδες απραξίας ελέω του κορονοϊού να τον βαραίνει αισθητά, ο ΓΣ Σοφάδων -ακόμα και αν ξέφυγε με διψήφις αποστάσεις στην 3η περίοδο (39-51 στο 30′) δεν κατάφερε μέχρι και τις τελευταίες στιγμές του αγώνα να κλειδώσει ένα σημαντικό διπλό στην έδρα της ΚΑΕ Παραμυθιάς.

Ο Αιμίλιος Αλεξιάδης όμως, ήταν και πάλι σε τρομερή ημέρα και με 17 πόντους αλλά και δύο εύστοχα σουτ από την περίμετρο συνέβαλε τα μέγιστα για ένα σπουδαίο διπλό της ομάδας του λίγο πριν την… διαβολοβδομάδα των τριών αγώνων σε επτά ημέρες.

 

Στατιστικά 2022-2023: 126 πόντοι συνολικά – 18 πόντοι κατά μέσο όρο

 

5. Φίλιππος Ροκανάς – Γλαύκος Έσπερος

Μπορεί να είχε πετύχει μόλις έξι πόντους μέχρι και τα τελευταία λεπτά της παράτασης, αλλά ο Φίλιππος Ροκανάς αποφάσισε να… μιλήσει την κατάλληλη στιγμή και να χαρίσει μια τεράστια εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του, τον Γλαύκο Έσπερο, στο σπίτι της Καλαμάτας ΣΚ.

Για την ακρίβεια, με το σκορ στο 75-73 υπέρ των γηπεδούχων και μόλις δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Ροκανάς πήρε την μπάλα από την επαναφορά στο αντίπαλο μισό του παρκέ και με ένα… τρελό τρίποντο αυτός και το σύνολο των Αχαιών έφυγε με μια τεράστιας σημασίας νίκη από την Τέντα της Μεσσηνίας.

 

Στατιστικά 2022-2023: 91 πόντοι συνολικά – 10 πόντοι κατά μέσο όρο

Προπονητής: Έκτορας Οικονόμοπουλος – Μελίσσια

Τόσο ο υψηλός ανταγωνισμός στον 2ο όμιλο της λίγκας όσο και το αρκετά νεανικό για ακόμα μια χρονιά ρόστερ δεν έχουν επιτρέψει στα Μελίσσια να εκκινήσουν απόλυτα ιδανικά τη σεζόν.

Ωστόσο, ο Έκτορας Οικονομόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας φέτος μετά και την περσινή του αποχώρηση από τα παρκέ, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει τους πορτοκαλί και νίκες – δήλωση όπως η χθεσινή κόντρα στον εκ των πρωτοπόρων Άρη Νίκαιας μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

 

QuizMaker