Άλλη μία σημαντική κίνηση πραγματοποίησε ο ΓΑΣ Άμφισσας, που ανακοίνωσε σήμερα (25/8) την απόκτηση του Μπάμπη Μουρατίδη. Ο ΓΑΣ είναι η 18η ομάδα στην καριέρα του 37χρονου γκαρντ (1985, 1.90), ο οποίος έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στο IBC και στον Ολυμπιακό Βόλου.

Τη σεζόν 2021-22 ο Μουρατίδης πέτυχε 377 πόντους σε 23 αγώνες (16,4 κατά μέσο όρο), παίζοντας στο πρώτο μισό της σεζόν στο IBC και στο δεύτερο στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η Άμφισσα έχει αποκτήσει ακόμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τους Παναγιώτη Οικονομίδη, Σωκράτη Γκιζόγιαννη, Ηλία Τσάρα και Νίκο Φουσέκηενώ έχει κρατήσει από την περσινή ομάδα τους Πάρη ΤσικνήΚλεομένη ΞαγάραΑνδρέα ΜαμαρέληΧάρη Παπαθεοχάρη και Θανάση Οικονόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια του ΓΑΣ Άμφισσας ανακοινώνει την απόκτηση του πολύπειρου guard Χαράλαμπου Μουρατίδη.

Ο Μουρατίδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ από το παιδικό του Μαντουλίδη, συνέχισε στο Εφηβικό του ΠΑΟΚ με τον οποίον κατέκτησε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις:

Τριανδρία (Γ εθνική)
Ερμή Λαγκάδα (Β εθνική)
Γαλαξία Αδένδρου (Γ εθνική)
Άλιμο (Β εθνική)
ΑΕ Λιβαδειάς (Γ εθνική)
Αναγέννηση Φλόγας (Β εθνική)
Δόξα Λευκάδας (Α2 εθνική 2 χρονιές και Β εθνική)
ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης (Α2 εθνική)
Ευρώπη Πευκοχωρίου (Β εθνική)
ΑΟ Αγρινίου (Β εθνική)
Πανελευσινιακό (Β εθνική)
Ακράτα B.C (Γ εθνική)
ΑΕ Καρλοβασίου (Γ εθνική)
IBC (Β εθνική)
Ολυμπιακό Βόλου (Β εθνική)

Ο Μουρατίδης είναι ένας αθλητής με ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα, με μεγάλη εμπειρία ακόμα και από την Α2 εθνική κατηγορία, αποτελούσε έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της Β εθνικής τα χρόνια που αγωνίστηκε σε αυτή τη κατηγορία, ενώ έχει αναδειχτεί και πρώτος σκόρερ της Γ εθνικής στο 2020.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να έχει ακόμα μία γεμάτη σε πόντους και επιτυχίες αγωνιστική χρονιά!».