Άλλη μία προσθήκη στην περιφερειακή γραμμή του έκανε ο Εθνικός Κοζάνης. Οι νεοφώτιστοι στη Γ’ Εθνική ανακοίνωσαν σήμερα (8/8) την απόκτηση του Νίκου Γιαμούζη, του 19χρονου γκαρντ (2003, 1.85) που αναδείχθηκε φέτος MVP στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ με τον Βατανιακό.

Μετά τη μεταγραφή του ο Γιαμούζης δήλωσε στη σελίδα του Εθνικού στο Facebook: «Στην νέα μου ομάδα, τον Εθνικό, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους της ομάδας στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής, αλλά και γιατί να μην διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Έχω όρεξη κουράγιο και πάθος για το μπάσκετ και θα το αποδείξω μέσα στο παρκέ».

Ο Γιαμούζης αποτελεί το 5ο μεταγραφικό απόκτημα του Εθνικού μετά τους Πάπιστα, Καπενή, Παπαδόπουλο και Ματούλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σημαντική ενίσχυση στα γκαρντ για τον Εθνικό με την προσθήκη του 19χρονου Νίκου Γιαμούζη!

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νεανικού συνόλου, με όρεξη για διακρίσεις, η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του Νίκου Γιαμουζή (1,85) , ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του guard και κυρίως shooting guard.

Ο Νίκος ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 8 ετών στην τοπική ομάδα της Κατερίνης Α.Γ.Ε.Π. όπου έπαιξε μέχρι το παιδικό πρωτάθλημα. Έπειτα πήρε μεταγραφή στον Βατανιακό, με τον οποίο κατέκτησε στην πρώτη του χρονιά τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ ενώ ο ίδιος ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Την επόμενη χρονιά, πάλι με το Βατανιακό, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ, ενώ με την βράβευση των πρωταθλητών της Κεντρικής Μακεδονίας κατέκτησε και τον τίτλο του MVP.

Η διοίκηση του Εθνικού θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τη διοίκηση του ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας που έκανε δεκτή την επιθυμία του αθλητή να αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία και να αναδείξει το ταλέντο του.

Νικόλα σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Εθνικού Κοζάνης και σου ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά!».