Αν και η περσινή σεζόν ήταν πέρα για πέρα μια ολότελα πετυχημένη απόπειρα για τον ΓΣ Αλμυρού, η πικρία της απώλειας της ανόδου μέσα στην έδρα της κόντρα στον ΓΣ Σοφάδων είναι φυσικά μεγάλη για έναν οργανισμό που κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια προς τα μπροστά στοχεύοντας τη Β Εθνική σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.

Η μεταγραφική κίνηση που ως στόχο της έχει την άμεση μεταβολή του διακόπτη και της μετατροπής του Αλμυρού σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της χώρας γενικότερα στο επίπεδο της Γ Εθνικής και των εθνικών κατηγοριών δεν είναι άλλη από αυτήν του Γιώργου Λάππα, που μετά από μισή σεζόν στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ πεθύμησε τον πρωταθλητισμο λέγοντας το ηχηρό “ναι” στο σύλλογο της Μαγνησίας.

Το πρώτο δείγμα γραφής του με τα χρώματα των μπλε; Εκκωφαντικό και πέρα από κάθε φαντασία για το χρονικό σημείο της φετινής χρονιάς. Ο έμπειρος γκαρντ / φόργουορντ έχει μπει με το δεξί στη σεζόν και σε δύο ματς στο πλαίσιο της Α Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα σε ΑΕ Δόξα Πύρρου Άρτας και Σταυρούπολη δείχνει περίτρανα πως όσα χρόνια και αν περάσουν πάντοτε θα μπορεί να συμβάλει σε όλους τους τομείς σε άμυνα και επίθεση επηρεάζοντας όσο λίγοι τις πιθανότητες νίκης της εκάστοτε ομάδας του.

Για την ακρίβεια, σε αυτά τα δύο ματς συνολικά αριθμεί 45 πόντους (7-10 βολές, 10-18 δίποντα, 6-12 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ αλλά και 6 κλεψίματα αγγίζοντας το τρομερό +45 στο σύστημα αξιολόγησης δείχνοντας πως βρίσκεται σε μια εξαιρετική σε ατομικό επίπεδο κατάσταση και όντας έτοιμος να βιώσει άλλη μια μεγάλη σεζόν στην πλούσια καριέρα του.

Στα 37 του χρόνια δε και σε ένα περιβάλλον με σκόρερ ολκής δίπλα του όπως ο Μιχάλης Πολίτης για παράδειγμα αναγκάζει την αντίπαλη άμυνα να τον προσέχει σαν τα μάτια της κερδίζοντας σε δύο ματς 14 φάουλ και πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών πέντε διαφορετικές φορές σε αυτό το διάστημα…