Τόπο στα νιάτα δίνει ο Γλαύκος Έσπερος. Οι Πατρινοί πήραν την απόφαση να προωθήσουν στο ανδρικό τους τμήμα, που αγωνίστηκε κατά τη φετινή σεζόν στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής, τέσσερις νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, οι Οδυσσέας Καραλής, Βασίλης Μήτταρης, Ανδρέας Στάθης και Διονύσης Ρουμελιώτης θα έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο στις Εθνικές Κατηγορίες μαζί με τους Πατρινούς.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Η Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας ανακοινώνει πως οι Οδυσσέας Καραλής, Βασίλης Μήτταρης, Ανδρέας Στάθης και Διονύσης Ρουμελιώτης προωθούνται στην Ανδρική ομάδα της Ένωσης και θ’ αγωνιστούν την νέα αγωνιστική περίοδο 2023-24 στη Γ΄ Εθνική. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται στην πράξη η επιθυμία της ομάδας να δώσει ευκαιρίες, χώρο και χρόνο σε αθλητές από την Glafkos Esperos Patras BC Academy να δουλέψουν και να εξελιχθούν, εφαρμόζοντας την πολιτική μας, που είναι η ανάδειξη νέων αθλητών και η δημιουργία ενός βασικού κορμού με αθλητές από τα σπλάχνα της ομάδας, με 10 από τους 14 αθλητές του υπάρχοντος ρόστερ να έχουν αγωνιστεί στις αναπτυξιακές ομάδες του Συλλόγου.

Οι τέσσερις αθλητές: Οδυσσέας Καραλής (γεν. 2004), Βασίλης Μήτταρης (γεν. 2005), Ανδρέας Στάθης (γεν. 2005) και Διονύσης Ρουμελιώτης (γεν. 2006) συμμετείχαν κατά τη φετινή χρονιά με τους Νέους Γλαύκου στην Α2 ΕΣΚΑ-Η, κατακτώντας την 2η θέση και την Άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, ενώ οι Μήτταρης, Στάθης και Ρουμελιώτης ήταν και μέλη της Εφηβικής ομάδας της Ένωσης, που κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα Εφήβων ΕΣΚΑ-Η. Επιπλέον, αξίζει ν’ αναφέρουμε πως οι Καραλής και Ρουμελιώτης έχουν ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός στις Εθνικές Κατηγορίες, καθώς αγωνίστηκαν το 2023 σε αγώνες της Ανδρικής ομάδας στη Γ΄ Εθνική.

Παράλληλα, οι 4 αθλητές θα προσφέρουν και στην Αναπτυξιακή ομάδα της Ένωσης, τους Νέους Γλαύκου, αγωνιζόμενοι στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, ενώ ο Διονύσης Ρουμελιώτης έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Εφηβική ομάδα.